Tihomir Perić Foto: Printscreen/N1

Svi se sećaju snimka sa skupa SNS u Nišu na kojem je zabeležen izraz straha na licu Tihomira Perića iz Ruske stranke, čiji glas bi mogao da im obezbedi pobedu. Pojavio se i drugi snimak sa proslave naprednjaka, na kojem se jasno čuje kad Perić kaže "jao majko, živ nisam".

Tihomir Perić je odbornik Ruske stranke zahvaljujući čijem mandatu, SNS računa na pobedu u Nišu.

On je prisustvovao i proslavi naprednjaka, kada su tvrdili da su pobedili iako je samo nekoliko sati ranije izgledalo sasvim drugačije. GIK u Nišu je, naime, u izbornoj noći u džakovima sa devet biračkih mesta, naknadno „pronašla“ pobedu SNS. Iako su već bili objavljeni rezultati prema kojima su opozicione liste osvojile 31 mandat, SNS 29 i Ruska stranka jedan.

Na snimku slavlja, „odlučujući glas“ Tihomir Perić izgledao je prestravljeno, pa se danima o njemu govorilo kao o „otetom“ čoveku.

Na novom snimku koji je objavljen na društvenim mrežama, jedn ačlanica SNS mu kaže:

„Periću, priznaj da nisi sanjao da ćeš da budeš najvažniji čovek u grad“.

Na to Perić odgovara:

„Jao majko, živ nisam“.

Inače, Gradska izborna komisija u Nišu donela je odluku o preliminarnim rezultatima za izbor odbornika u Skupštini grada Niša, prema kojoj je najviše mandata osvojila koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke (SNS).

Prema tim rezultatima, koalicija okupljena oko SNS-a osvojila je 30 mandata, grupa građana „Dr Dragan Milić“ 16, koalicija „Biramo Niš“ 10, pokret „Kreni promeni“ i koalicija „Ujedinjeni – Nada za Niš“ po dva, a manjinska Ruska stranka jedan mandat, navodi se u izveštaju sa sednice GIK Niš objavljenom na sajtu RIK-a.

U međuvremenu, pravni timovi niške opozicije su predali žalbe na odluku GIK-a, o kojima će u naredna 72 sata odlučivati Viši sud. Posle toga će, kažu, odlučivati o daljim koracima.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare