Novi direktor BIA Vladimir Orlić, prema svedočenjima opozicije, bio je najlošiji predsednik Skupštine Srbije. Poznat je bio po tome da ih je konstantno kažnjavao, da im nije dao da govore i da ih je ignorisao gotovo isto koliko i poslovnik. Međutim, najveći "biser" njegove karijere bila bi konferencija za novinare pred praznom salom, kad je svoje izlaganje završio sa "izvolite, ako imate neko pitanje"...

Tada poslanik Srpske napredne stranke održao je pre dve godine konferenciju u sedištu stranke na kojoj je govorio kako „opozicione stranke planiraju izbornu krađu u aprilu, uz izazivanje haosa i krvorpolića, zahvaljujući pripremljenim lažima“.

Konferencija za novinare Vladimira Orlića Foto:Screenshot/Tanjug live

Kada je završio izlaganje, kako se videlo na snimku Tanjuga, Orlić je rekao:

„Izvolite ako vi imate neko pitanje. Ako nemate, hvala vam što ste bili na našoj konferenciji“.

U tom trenutku snimatelj Tanjuga dao je široki kadar konferencijske sale, u kojoj se nije video nijedan novinar, tj. sve stolice su bile prazne, nakon čega je Orlić izašao.

Pravdajući Orlića, SNS je naknadno na Tviteru napisao da su novinari sedeli pored snimatelja, kao i da su bile prisutne kolege iz agencije FoNet.

PROČITAJTE JOŠ....

Podsetimo, Savet za nacionalnu bezbednost dao je na jučerašnjoj sednici saglasnost da funkcioner i poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Orlić bude imenovan za direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA), saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, kojom je predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, razmatrana je i aktuelna bezbednosna situacija „sa posebnim osvrtom na stanje u Srbiji“.

Vladimir Orlić bio je poslanik vladajuće SNS u Skupštini Srbije u više mandata, a od 2022. do 2024. godine bio je i na čelu srpskog parlamenta.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare