Ivica Dačić, Ana Brnabić i Milun Todorović Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Postizborna groznica uhvatila je naprednjake u Čačku, pa su nakon prebrojanih glasova i preraspodeljenih mandata, po svemu sudeći, nezadovoljni. Međutim, nisu toliko nezadovoljni rezultatima koliko koalicionim partnerima. Nova.rs došla je do prepiske naprednjaka iz Vajber grupe, u kojoj se vidi da Igor Logvinov, desna ruka gradonačelnika Miluna Todorovića, kaže da celu koaliciju poklanjaju opoziciji jer im ništa nisu doneli već oduzeli.

Srpska napredna stranka i njeni koalicioni partneri na izborima u Čačku osvojili su 50, 25 odsto i 40 mandata od ukupno 75, koliko broji njihov lokalni parlament.

Iako je po brojevima jasno da oni samostalno mogu formirati većinu u gradu, pitanje je da li će to i uspeti jer očigledno postoje određeni animoziteti među čačanskim saborcima.

PROČITAJTE JOŠ:

To da u koaliciji postoje, u najmanju ruku, nesuglasice svedoče poruke iz naprednjačke Vajber grupe do kojih je došao portal Nova.rs.

Istaknuti naprednjak Igor Logvinov i desna ruka gradonačelnika Miluna Todorovića, poručio je da od koalicionih partnera nisu imali nikakve “vajde”.

“Obećavam nikada više nikoga u koaliciju… Od SPS-a pa redno To je katastrofa… To sve zajedno nem 200 glasova. Pups, SPS, ku**c palac… Pokret socijalista, zavetnici. Ti ljudi nema ništa, prazne puške.. A samo su naneli bes njihove pojave. Elem, i pored svih tih vagona prazne priče Milun je sve to vukao i uspeo”, napisao je Logvinov.

Foto:privatna arhiva

Zatim otišao korak dalje i “poklonio” koaliciju opozciji.

“Celu koaliciju poklanjamo opoziciji. Ni za ku**c nam nisu glas doneli, samo oduzeli”, dodao je Logvinov.

Foto:privatna arhiva

A onda najavio očigledno i svoj izlazak iz politike.

“Koga bole ku**c više. Od danas se više ne bavim politikom… I to je to. Možemo sad stvarno zajedno da pljujemo… Videćemo koga… Evo ja kažem, pi**m se na celu koaliciju više koalicije imamo za sobom nego glasova što su doneli”, poručio je Logvinov.

Foto:privatna arhiva

I na kraju zaključio da su naprednjaci zapravo postigli sjajan rezultat uzimajući u obzir to što su ih koalicioni partneri zapravo sputavali da ostvare bolji rezultat.

“Ako pridodamo, da je na sve to Milun imao na vratu koaliciju, koja mu je samo otela 3000 glasova, a pomogla samo u smislu da smatraju i da čovek poludi od njih.. Onda razumi kakav je ovo rezultat”.

Foto:privatna arhiva

A rezultat je takav da je SNS za četiri godine od 28.579 glasova stigao do 23.142 glasa, i za taj neuspeh sada krivi svoje koalicione partnere, prenebregavajući činjenicu da bez njih neće imati većinu u gradu, jer se među 40 kandidata nalazi ukupno 12 koji nisu ispred Srpske napredne stranke.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare