Foto: TANJUG/ JEDINSTVENA SRBIJA

Za predsednika Srbije Aleksandra Vučića kritike su postale kao “dobar dan”. On se više i ne osvrće na ono što o njemu pišu i govore dežurni dušebrižnici, niti zna kako se zovu mediji koji “vode kampanju protiv njega 24 sata”. Međutim, iako ih ne prati i ne čita, predsedniku nije promakao tekst u kojem se na šaljiv način komentariše šta mu fali na glavi.

Problem (ne)nošenja kape ovdašnjeg Supermena problematizovan je nakon teksta objavljenom na našem portalu u kojem se komentariše to što šef države u svakoj prilici pokušava da predstavi sebe kao čoveka kojem ne smeta ni sneg, ni kiša, ni vetar, a bogme ni epidemija.

Pročitajte još...

On će da kisne ako je to zbog Srbije, smrzavaće se, ukoliko će to doprineti povećanju BDP-a, spavaće na podu ako će nam to vratiti Kosovo, a spreman je i da ne jede, ukoliko jedna šnicla manje znači kilometar autoputa više.

Neutaživa potreba da u svakom trenutku bude čovek kojem spoljašnje okolnosti ne smetaju, doprinele su scenama poput one na Zlatiboru, gde se predsednik po ciči zimi šetao bez kape. Vejavicu je nekako podneo, ali ne i komentare koji su usledili nakon obilaska Zlatiborskog okruga.

Foto: TANJUG/ RADE PRELIC

“Ove gluposti da li ću da nosim kapu, da li mi je kaiš teget ili crn, nisam ni u stanju da komentarišem na ozbiljan način. Jedan sam od retkih koji nikada neće da ide ni kod plastičnog hirurga, niti ću da se farbam, niti bilo šta. Dovoljno sam mator da ne moram da se stidim svojih godina i dovoljno ozbiljan posao radim da ne moram da krijem sede koje imam”, rekao je predsednik na svojoj poslednjoj konferenciji, izražavajući očekivanje da će se uskoro osnovati ministarstvo nadležno za nošenje kapa.

Kako bi kritičarima “izbio” i poslednji argument da nešto loše kažu na račun predsednika, njegov koalicioni prijatelj iz redova Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma mu je poslao kapu, koja, kako kaže, simobilizuje kritike opozicije na njegov račun.

“Opozicija je jedino bila u pravu da Vučić nije imao kapu na Zlatiboru prilikom puštanja u rad gondole. Sada će predsednik Srbije imati kapu, pa ga molim da je stavi na glavu kad pada sneg. Kapa koju sam mu poklonio je marke ‘La Kosta’. A zašto markiran kačket ? Zato što to nose samo najbolji na svetu kao što je Novak Đoković, a Vučić je marka za one što ga napadaju“, izjavio je Marković na kolegijumu u Skupštini Srbije.

U moru problema koji muče državu paralizovanu epidemijom, partijskim zapošljavanjem, nedostatkom demokratije, informacija da je neko prokomentarisao to što nije nosio kapu, najviše je pogodila čoveka koji je nosi najveću odgovornost u ovdašnjem društvu. Zato i nije odoleo da u priču oko vakcinacije i nacionalne strategije za suzbijanje koronavirusa, umetne i taj problem. Jer, zamislite – neko se sprdao sa Vučićevim supermoćima i otpornošću na zimu.

Darivanjem Vučića, Palma se ujedno i kandidovao za prvog čoveka minstarstva nadležnog za nošenje kapa, stoga nije ni isključeno da onu čuvenu „tri hiljade za gospodina“ zameni sa „jednu kapu za lidera“. Neophodan korak u tom pravcu uspešno je napravljen i više niko neće moći da prebaci Vučiću kako nema ništa na glavi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare