Više destina Novosađana suprotstavilo se šačici pripadnika javnosti nepoznate neofašističke organizacije koja se na Trgu slobode u Novom Sadu okupila na, kako su naveli u najavi skupa ‘godišnjici oslobođenja grada Srebrenice" na Trgu slobode, na Međunarodni dan sećanja na genocid u Srebrenici

Više destina Novosađana suprotstavilo se šačici pripadnika javnosti nepoznate neofašističke organizacije koja se na Trgu slobode u Novom Sadu okupila na, kako su naveli u najavi skupa ‘godišnjici oslobođenja grada Srebrenice“ na Trgu slobode, na Međunarodni dan sećanja na genocid u Srebrenici.

Novi Sad sukobili se desničari i antifašisti Foto:Nova.rs

Okupljeni Novosađani grupi neofašista uzvikuju parole ‘Novi Sad antifa grad’ i ‘Ustaše i četnici zajedno ste bežali’. Pripadnici neofašističke organizacije nose zastave Republike Srpske sa likom Ratka Mladića, javlja N1.

Novi Sad sukobili se desničari i antifašisti Foto:Nova.rs

Jake snage policije obezbeđuju skup, a desetak policajaca sprecava Novosđane da priđu grupi od desetak nladih muškaraca u majicama sa neofašistickim obeležjima.

Novi Sad sukobili se desničari i antifašisti Foto:Nova.rs

Oko 19.05 pojavili su se predstavnici neformalnog udruženje Srpski Soko, a sa druge antifastičkog fronta „23. oktobar“ kako bi sprečili skup profašističkih organizacija.

Sve vreme čuju se uzvici, zvižduci.

Novi Sad sukobili se desničari i antifašisti Foto:Nova.rs

Bilo je nekoliko pokušaja da se probije kordon, a u jednom trenutku došlo je i do sukoba.

PROČITAJTE JOŠ

Predstavnici udruženja „Srpski soko“ imaju megafon, okupljeni jedni drugima upućuju uvrede.

Slobdan Zonić iz LSV obeležavanj godišnjice soslobođenja Srebrenuice skup desničara.

Suludo je da se to dešava u Novom Sadu, sramotno je, zato smo se okupili da to sprečimo, rekao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare