Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs; Printscreen/RTS; Nemanja Jovanović/Nova.rs

Dosadašnja sekretarka za urbanizam i građevinske poslove Bojana Radaković zvanično više na ovoj funkciji, čime su potvrđena pisanja Nova.rs da ide sa funkcije. Odluka o tome je sada i zvanično doneta, a na njenu funkciju će doći Marko Kulić.

Nakon promena na čelu Sekretarijata za javni prevoz, prema saznanjima Nove, talas promena gradskih sekretara u Beogradu nije završen, naprotiv.

Umesto dosadašnje sekretarke za urbanizam i građevinske poslove Bojane Radaković postavljen je Marko Kulić, dobro poznato lice među gradskim sekretarima. Upravo je Kulić zamenio Nemanju Stajića, nekadašnjeg sekretara za ozakonjenje koji je dovođen u vezu sa više spornih legalizacija u Beogradu.

Nova.rs je ekskluzivno objavila da će Radaković otići sa funkcije, a sada je ta odluka formalno doneta.

Pročitajte još...

Podsetimo, Radaković je veliku pažnju javnosti skrenula svojom izjavom u „Beogradskoj hronici“ na RTS gde je govorila o korupciji, navodeći da su sporne predložene izmene zakona. Ona je rekla da se za građevinske dozvole u prestonici čeka zbog toga što „ne mogu sve da postignu sa 88 ljudi“.

„Da li ste svesni da nama 200 zahteva stigne dnevno? Nije sporno da se čeka duže od onoga što je zakonom propisan. Ako pričamo o korupciji, prvo što ću reći da u predloženim izmenama Zakona o planiranju i izgradnji. Evo, kao vi laik totalni. Predloženo je da vi možete, ako kao investitor gradite 20.000 metara kvadratnih… Molim vas, samo mi to recite… Vi možete da birate da li ćete zahtev podneti jedini lokalne samouprave ili ministarstvu. Ideja je da ne budemo korumpirani.. Dakle, vi birate da li ćete otići ‘vamo ili tamo’… Meni se čini da je to dupla korupcija i da to otvara mogućnost duple korupcije“, rekla je ona.

Bojana Radaković
Bojana Radaković

Bojana Radaković odranije je poznata javnosti, ne samo zbog najnovijeg političkog angažmana, već i zbog toga što je direktorka Fondacije za srpski narod i državu koja stoji iza Akademije mladih lidera SNS. To je direktno u suprotnosti sa Zakonom o sprečavanju korupcije.

U članu 43 ovog zakona, pod stavkom „Pokretanje postupka odlučivanja o postojanju sukoba interesa“, kaže se da „Agencija po službenoj dužnosti pokreće postupak u kome odlučuje o postojanju sukoba interesa u roku od dve godine od saznanja za postojanje postupanja ili nepostupanja javnog funkcionera koje je izazvalo sumnju u sukob interesa“.

Bonus video: „Prećeno mi je tim snimkom“: Aleksandar Šapić o optužbama kompanije Kentkart

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare