Miloš Pavlović iz odbroničke grupe Narodni pokret Srbije, DS, Novo lice Srbije i Ekološki ustanak, rekao je da njihova grupa neće glasati za Šapića kao gradonačelnika. On je rekao da se njegovim izborom nastavlja politika devastiranja Beograda, te da funkcioner Srpske napredne stranke nije dostojan da obavlja funkciju prvog čoveka prestonice.

Sve informacije sa današnje sednice Skupštine grada Beograda pročitajte na našem BLOGU UŽIVO.

„Izbor Šapića bi ga svrstao uz Branka Pešića i Zorana Đinđića, bivših gradonačelnika… A svi se slažemo u ovoj sali da Šapić ne može biti svrstavan u red sa tim veličinama. Šapić ne može da obavlja javnu funkciju iz dva razloga – prvi je odsustvo morala u politici, a drugi je nepoštovanje zakona koji je pokazao vršeći funkciju predsednika opštine Novi Beograd i kao gradonačelnik“, naveo je Pavlović.

PROČITAJTE JOŠ...

On je podsetio na Šapićevu izjavu da nikada neće sarađivati sa SNS.

„A onda je postao potpredsednik te stranke, pogazivši sve svoje principe, izneverio sve svoje birače i iz opozicije prešao u vlast. Ne znam je li on imao neki ekonomski interes, ali ono što je činjenica jeste da je baš u tom periodu te godine vaterpolo klub Novi Beograd, kojim je on upravljao, dobio ogroman novac i postao glavni favorit za osvajanje vaterpolo Lige šampiona“, rekao je Pavlović.

Pavlović je podsetio da je Šapićev doktorski rad plagijat, te da je kao predsednik opštine Novi Beograd dozvolio devastiranje Savskog nasipa.

„On je izvršio krivično delo nedozvoljene gradnje sa funkcije predsednika opštine Novi Beograd i pored činjenice da je inspekcija donela rešenje kojom se nedozvoljava gradnja na njegovoj kući na Bežanijskoj kosi“, objašnio je Pavlović, uz napomenu da su nelegalni nezakoniti radovi legalizovani nekoliko dana pošto je Šapić postao gradonačelnik:

„Zloupotrebom položaja i trgovinom uticaj, Šapić je sebi omogućio nezakonitu legalizaciju čime je izvršio novo krivično delo. Od 2014. godine se nastavlja politika urušavanja glavnog grada Srbije, mi u Beogradu nemamo nijednu kapitalnu investiciju koja je u korist Beograđana. Pretvorili ste Beograd u centar za pranje novca“, rekao je, između ostalog, Pavlović.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare