Milica Đurđević Stamenkovski Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Narodna poslanica iz redova Stranke slobode i pravde, Irena Živković, obratila se ministarki za brigu o porodici Milici Đurđević Stamenkovski koja je rekla da opozicija ima "ideologiju smrti". U saopštenju poslatom medijima, Živković je navela da opozicija nema ideologiju smrti, već ideologiju slobodnijeg i pravednijeg društva u kome će svako dete imati kvalitetniji i zdraviji život i činiti jaku i zdravu porodicu.

Živković je u svom obraćanju podsetila Đurđević Stamenkovski da je ona na čelu ministarstva iz kog je u „privatne džepove otišlo preko 5 miliona evra“.

PROČITAJTE JOŠ...

„Gospođo Đurđević Stamenkovski, izgovorili ste u Narodnoj skupštini da opozicija ima, citiram, „ideologiju smrti“, za razliku od vladajuće koalicije koja vodi politiku života, rađanja i zdrave porodice kao osnove društva. Vi ste, gospođo, ove jezive reči izgovorili kao predstavnik ministarstva za demografiju i brigu o porodici, pa ću vas podsetiti na istraživanje BIRN – a koje dokazuje da je samo u toku jedne godine baš preko ovog ministarstva u privatne džepove otišlo preko 5 miliona evra namenjenih najugroženijim grupacijama u Srbiji i to za vreme vlasti koalicije kojoj trenutno pripadate“, navela je Živković.

Irena Živković
Foto: Printscreen Skupstina Srbije

Ona je navela da SSP već par godina predlaže čitav niz mera koje bi pomogle upravo ozdravljenju porodice.

„Ali ih ne prihvatate jer uključuju i ozdravljenje čitavog društva, a vlast kojoj od nedavno pripadate počiva baš na suprotnim vrednostima, na korupciji, kriminalu, nebezbednosti, nesigurnosti i na konstantnom strahu, podelama i mržnji koje proizvodite. Zar je ideologija smrti to što se zalažemo za besplatne udžbenike, jedan zdrav i besplatan obrok u školi, besplatan prevoz ili pribor? Zar je ideologija smrti što se zalažemo za „Zakon roditelj-negovatelj“ koji bi pomogao porodicama dece sa smetnjama ili za „Zakon o alimentacionom fondu“ koji bi pomogao jednoroditeljskim porodicama i pre svega deci? Zar je ideologija smrti kad kažemo: ‘Sklonite deci dilere iz škola i kriminalce iz javnog prostora’ ili kad kažemo: ‘Poboljšajte zdravstvo, poboljšajte centre za socijalni rad, renovirajte škole pre stadiona, izgradite vrtiće pre kladionica'“, navela je Živković i dodala:

„Ne, gospođo ministarka, nemamo mi ideologiju smrti, ali imamo ideologiju slobodnijeg i pravednijeg društva u kome će svako dete imati kvalitetniji i zdraviji život i činiti jaku i zdravu porodicu, jer to jeste put i ka jakoj i stabilnoj državi. Jasno mi je da ste ove užasne reči izgovorili baš zato što vam upravo te vrednosti i predstavljaju pretnju, ali vas molim da se suzdržite i tako ispoštujete bar minimum funkciju na kojoj ste“, zaključila je Živković.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare