Slobodan Georgiev gost u emisiji Utisak nedelje na televiziji Nova S Foto:Ivan Dinić/Nova S

Raspad bloka opozicionih stranaka okupljenih u koaliciji Srbija protiv nasilja je najlošija poruka koju su mogli da pošalju, ocenio je direktor vesti na TV Nova Slobodan Georgiev. "Ono što smo naučili za ovih 30 godina je da kada hoćete promenu morate da budete dosledni i da u tome istrajavate, smatra on.

„Opozicija je dovela sebe u tešku situaciju Ovaj blok koji je prošle godine s mukom napravljen i ako ostane ovako kao izgleda, je rasturen. To je najlošija poruka koju su mogli da pošalju“, rekao je Georgiev u emisji Novi dan na N1.

Kako je istakao, iza imena Srbija protiv nasilja napravljeni su neki rezultati i o tome će svi da pričaju – i oni koji kažu da treba da se izlazi na izbore i ovi koji ne.

To su, smatra Georgijev, rezultati koje opozicija nije uspevala da postigne do tada, da se skupe za jedan sto, ali sada, kako dodaje, većini u toj grupi izgleda da nije u interesu da koalicija postoji i odlučili su da krenu „drugom stazom“.

Podseća međutim, da su mesecima govorili jednu drugu stvar, odnosno bavili su se izbornim uslovima.

„I rekli su to je tema broj jedan. Sad je bila situacija da se neke stvari proprave, zbog svega što se dešavalo pre, za vreme i posle 17. decembra. Sada vidimo da je za deo opozicije to nebitno“, kazao je on.

Prema njegovoj oceni, iz ugla stranaka koje su odlučile da izađu na izbore, nije više cilj da se promeni nešto u Srbiji, već ojačaju kapaciteti opozicionih stranaka.

„Rečeno nam je da će biti odlučni i sad ovi ljudi koji odustaju od toga i kažu: pa ne, mi nastavljamo, ali samo na drugačiji način, nema veze sad za izborne uslove, a pričamo četiri meseca o izbornim uslovima. Samo to treba da objasne“, istakao je on.

Kako je kazao, neizlazak u Beogradu nema smisla ako se izađe na lokalu.

„Opozicija od 17. decembra ima konstantno lošu komunikaciju sa biračima, ili šaju kontradiktorne poruke ili ne šalju nikakve, nedostajao je jasan stav o nekim stvarima“, smatra Georgiev.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare