Foto:STRINGER / AFP / Profimedia

Kosovska policija objavila je na svom Fejsbuk nalogu fotografije na kojima se vidi šta je sve zaplenjeno od oružja i opreme posle napada u selu Banjska na severu Kosova.

Kosovska policija je saopštila da je pronašla pun arsenal oružja prilikom pretresa na više lokacija, stambenih objekata i u vozilima, kojima je grupa napadača blokirala puteve u okolini sela Banjska, uključujući i vozila koja su se nalazila oko manastira Banjska, prenosi N1.

Kako navodi policija, pronađeno je na stotine komada oružja raznih vrsta i kalibara, uniformi i logističke opreme, uključujući i vojno naoružanje teškog kalibra poput granata, topova, mitraljeza, kalašnjikova.

PROČITAJTE JOŠ...

Kosovska policija je u nedelju kasno uveče saopštila da je uhapsila i drugog napadača na policiju u selu Banjska, koji je navodno bio u vojnoj uniformi i naoružan dugim cevima i municijom.

Prištinski mediji su na svojim portalima i nalozima na društvenim mrežama objavili fotografiju mrtvog mladića, navodeći da je to jedan od napadača iz sela Banjska.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da iza napada stoje Srbi sa severa Kosova, dok iz Prištine navode da je u pitanju paravojna formacija iz cetnralne Srbije.

Kosovska policija je posle ubistva svog pripadnika ubila trojicu napadača, i nekoliko njih ranila. Uhapšeno je njih šestoro.

Više detalja očekuje se posle konferencije za medije Kosovske policije, zakazane za 14.30.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare