Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

ALDE afilijacija evropskih liberalnih organizacija podržala je danas Pokret slobodnih građana koji je punopravna članica, kao i listu „Srbija protiv nasilja“ i pozvala sve građane Srbije da za nju glasaju.

U saopštenju ALDE se navodi da ujedinjena opozicija konačno ima šansu da uspostavi demokratsku agendu nakon višegodišnje konsolidacije autiratornog režima Vučića.

„Naš član Pokret slobodnih građana ujedinio je snage sa drugim strankama iz Srbije u koaliciju „Srbija protiv nasilja“ kako bi uspostavili demokratiju, vladavinu prava i odbranili ljudska prava“, navodi se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovi izbori nisu obični izbori, jer se na njima bira da li će Srbija izabrati budućnost koja počiva na evropskim vrednostima i jakom savezništvu sa državama Evropske unije, u kojoj će se negovati pravedno društvo, sloboda, demokratija i regionalna stabilnost, navodi se dalje u saopštenju.

„Naši partneri iz Pokreta slobodnih građana bili su jak liberalni glas protiv nasilja nad ženama i korupciji, za smanjenje inflacije i povećanih troškova života, kao i za vladavinu prava i kulturu tolerancije. Zato pozivamo sve građane Srbije da na izborima glasaju za listu „Srbija protiv nasilja“ u nedelju 17.
decembra“, zaključuje se u saopštenju ALDE.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar