Večeras je održan osmi protest "Srbija protiv nasilja", koji je održan u 10 gradova u zemlji. U Beogradu je sa protesta izveštavala i ekipa Radio televizije Srbije (RTS), a evo kako je izgledao njihov prilog tokom Dnevnika 2 na javnom servisu.

Na samom početku emitovanja priloga voditeljka je rekla gledaocima da se osmi protest „Srbija protiv nasilja“ održava se u Beogradu, a prvi put u još desetak gradova kao deo radikalizacije, što je rekao deo ljudi koji stoje iza organizacije.

Reporter Zoran Slijepčević izveštavao je sa Autokomande i najpre saoštio da je ona blokirana.

„Blokiran je autoput ovde kod autokomande, s obzirom na to da su organizatori i svi oni koji su došli u današnju protestnu šetnju od Skupštine do Autokomande, gde je blokiran autoput. Oko 18 sati građani su se okupili na platou ispred Narodne skupštine gde su im se obratila dva studenta i pročitani su zahtevi koji se ponavljaju na svakom od protesta od početka maja“, nakon čega je i sam pročitao sve zahteve protesta još jednom .

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

On je rekao da se protest održava u još desetak, nakon čeka se završio prilog.

Podsećamo, osmi protest „Srbija protiv nasilja“ održan je u 10 gradova u Srbiji. U Beogradu se građanima najpre obratio sportski komentator Smiljan Banjac, nakon čega se obratila studentkinja Medicinskog fakulteta.

Smiljan Banjac Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Dobar dan, ljudi, Ako je ovaj dan uopšte dobar. Moje ime je Mia. Stojim na ovoj bini kao građanin ove zemlje, ali pre svega kao student ove zemlje“, rekla je ova studrentkinja.

Pozvala je građane da ne okreću glavu na nasilje.

Građani su skandirali „Vučiću, odlazi“, a na protestu se desio i manji incident.

Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

Poslanik pokreta Ne davimo Beograd Radomir Lazović rekao je da je cilj i današnjeg, osmog protesta „Srbija protiv nasilja“ da vlast ispuni sve zahteve građana i da od toga nema odustajanja.

Lazović je na protestu za agenciju Beta izjavio i da je uveren da će građani i opozicija koja tehnički organizuje proteste, uspeti u tome.

„Zahtevi protesta su nepromenjeni, od njih nema odustajanja, i uveren sam da ćemo imati snage svi zajedno da se za njih izborimo“, rekao je Lazović.

Pored ostalog zahtevane su smene ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, direktora Bezbednosno informativnencije Aleksandra Vulina, članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i rukovodstva Radio televizije Srbije.

Pored Beograda, protest je održan u Subotici, Novom Sadu, Šapcu, Kragujevcu, Kraljevu, Pirotu, Leskovcu, Vranju i Nišu.

Sve informacije možete da pročitate u odvojenoj vesti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare