Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Građani okupljeni na protestu na koji je pozvala inicijativa ProGlas, tokom šetnje ka Ustavnom sudu, zastali su kod zgrade u kojoj se održavaju sednice Republičke izborne komisije (RIK), gde su glasno uzvikivali "Ua" i pokazali "crvene kartone" tim institucijama.

Na protestu, koji se održava sa zahtevom da se održe novi izbori u roku od šest meseci, a nakon temeljne promene izbornih uslova, prisutno je nekoliko hiljada građana.

Tokom prolaska pored zgrade gde zaseda RIK, građani su poručili da su dosta davali „žute kartone“ i da sada institucijama, na čelu sa RIK-om, daju crvene kartone.

„Sa Vaše desne strane je zgrada Reoubličke izborne komisije, do sada smo im davali žute kartone…“, kaže jedan od okupljenih.

Protest inicijative „ProGlas“ zbog prekrajanja izborne volje na izborima održanim 17. decembra, počeo je u podne ispred Terazijske česme u Beogradu. Pozvali su građanke i građane na miran protest pod sloganom „Ne pristajemo“. Prema planu, nakon govora kod Terazijske česme okupljeni će se uputiti ulicama Kralja Milana i Kneza Miloša do zgrade Ustavnog suda.

Sve najnovije informacije o ovom protestu pratite u našem blogu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar