Taman kad su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministri Tomislav Momirović i Siniša Mali pojeli onaj sendvič s parizerom i majonezom i tako navodno demantovali da su milioneri, kao knedla u grlu zapade im tašna Vučićeve savetnice za medije Suzane Vasiljević. Od nekoliko hiljada evra. I nije jedina. Ima bar još nekoliko takvih. S obzirom na njenu platu od 120 hiljada dinara, logično se nameće pitanje odakle novac?

Danima je predsednik pravio predstavu u javnosti od parizera, majoneza i pola kile hleba. Odgovarajući na naslov u novinama “Nova” u kojem se spominju milioneri iz SNS koji jedu parizer, obratio se s Instagrama i rekao da oni nisu nikavi milioneri, već se takvi kriju u opoziciji.

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Taman kad se učinilo da su građani u to poverovali, predsednik je otišao u Brisel na razgovor s kosovskim premijerom Ajbinom Kurtijem. Dok je on vodio teške razgovore, njegove savetnice su se prošetale gradom i to ovekovečile fotografijom, što i ne bi bio problem da na njoj nije zabeležen “stajling” od nekoliko hiljada evra. Po osobi.

I tako se opet pokrenu pitanje, kako predstavnici vlasti sa platama od 120 do 200 hiljada dinara mogu sebi da priušte komad garderobe od nekoliko hiljada evra. I to ne jedan takav komad.

Redakcija portala Nova.rs je samo jednostavnom pretragom interneta uspela za vrlo kratko vreme da pronađe osam tašni Suzane Vasiljević, od kojih neke koštaju kao godišnja plata građana koji primaju minimalac. I to ovaj uvećani.

Foto: Instagram/daughter.of.the.desert

Luj Viton, Živanši, Dior… samo su neke skupocene robne marke koje preferira Vučićeva savetnica.

Isto tako jednostavnom pretragom sajta Agencije za sprečavanje korupcije, može se videti da Vasiljević mesečno zarađuje 120 hiljada dinara, kao zaposlena u Generalnom sekretarijatu predsednika Republike. Članstvo u Nadzornom odboru Er Srbije i Upravnom odboru Beogradske filharmonije joj se ne plaća. Vasiljević ima i jednosoban stan od 64 metra kvadratna, kuću od 56 kvadrata i 15 ari placa. Prijavila je i depozite u bankama u zemlji i inostranstvu i automobil marke “volvo”.

Kad se podvuče crta, nikako nije jasno kako je Vasiljević uspela da kupi ovih osam torbi koje smo pronašli, čija je ukupna vrednost negde oko 22.000 evra, a pretpostavka je da nismo našli baš sve i da ih ima još.

Moguće objašnjenje je i fundus. Onaj na koji se poziva predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a koje nikada nije spominjao njegov prethodnik Tomislav Nikolić, a ni Boris Tadić. Zapravo, Tadić tvrdi da to u vreme njegovog mandata nije postojalo i da je svoju garderobu plaćao sam.

Vučić skupe komade garderobe koje vrlo često nosi, a pravda ih baš tim fundusom, za koji niko pre njega nije čuo. Odatle dolaze cipele, patike, dukserice, trenerke i sakoi, od kojih su neki vredni i više hiljada evra. Ovde možete da vidite šta sve nalazi u čuvenom fundusu predsednika Srbije.

Foto:Ludovic MARIN / AFP / Profimedia; Tanjug/Jadranka Ilić; EPA EFE SRDJAN SUKI; shutterstock; Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia;

Možda tu i Suzana Vasiljević nabavlja svoje skupe autfite. Možda…

BONUS VIDEO: Da li je Vučićev i Kurtijev sastanak u Briselu potpuni debakl? 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare