Zdravko Ponoš gost emisije Utisak nedelje na televiziji Nova Foto:Ivan Dinić/Nova

Predsednik Srbija centra Zdravko Ponoš oglasio se povodom eksplozije u fabrici "Sloboda" u Čačku u kojoj su povređena dva radnika. On je na svom nalogu na X napisao da uzroke eksplozije ne treba tražiti u fabrici.

Fabrika namenske industrije Sloboda u Čačku saopštila je da je jutros u 8 časova došlo do „tehnološke eksplozije na liniji laboracije artiljerijskih košuljica“ i da su povređena dva radnika, kojima je odmah ukazana medicinska pomoć.

Kako je prenela RTS, jedan radnik je otpušten na kućno lečenje, dok je drugi povređeni radnik zadržan u bolnici.

Tim povodom, reagovao je i Zdravko Ponoš.

„Ponovo eksplozija u vojnoj fabrici Sloboda u Čačku. Ne treba uzroke eksplozija tražiti u fabrici. Tamo su samo posledice“, napisao je on na X.

Dalje, upitao je da li je bar sramota generala Kraljevića, predsednika Nadzornog odbora Slobode?

„To mu je bonus pozicija, uz funkciju šefa Vučićevog vojnog kabineta. Dva u jedan. Da ne bude dileme koliko je ‘šefu’ važna municija iz Slobode. A o zaposlenima da brine hitna pomoć“, napisao je on.

Podsetimo, poslednja eksplozija u „Slobodi“ dogodila se u junu 2021. godine. Tada su se dogodile dve jake eksplozije zbog kojih je pričinjena velika materijala šteta u samoj fabrici i na okolnim kućama ali javnost nikada nije saznala šta je bio uzrok.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare