Milica Đurđević Stamenkovski Foto: Ivan Dinić/Nova

Predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je da ta stranka ne isključuje mogućnost postizborne saradnje sa strankama vlasti ili opozicije ukoliko prihvate politiku Zavetnika u vezi sa Kosovom.

Đurđević Stamenkovski, kako je preneo portal televizije Insajder, nije isključila mogućnost postizborne saradnje sa Srpskom naprednom strankom (SNS) pod uslovom da, kako je rekla, prihvate njihovu politiku u vezi sa Kosovom.

„Podjednako isključujem, kao i sa opozicionim strankama, ukoliko mi tražimo da se ne primenjuje nemačko-francuski plan a oni kažu ne može. I podjednako možemo da kažemo i ‘da’ ukoliko oni prihvate našu politiku“, rekla je ona za tu televiziju.

Prema njenim rečima, za Zavetnike je francusko-nemački plan „pitanje svih pitanja i odnosa prema državi“.

„Ne dajemo blanko podršku za formiranje buduće vlade ako nemamo garancije da će tu vladu formirati one političke stranke koje će reći ne primeni francusko-nemačkog plana“, izjavila je Đurđević Stamenkovski.

PROČITAJTE JOŠ

Govoreći o Kosovu, rekla je da Zavetnici ne isključuju ideju vojne intervencije Srbije zbog, kako je rekla, „terora Aljbina Kurtija na Kosovu i spirale nasilja koja je kulminirala u poslednjih mesec i po dana“.

„Ako mi kažemo da nećemo slati vojsku, to je toliko opasna rečenica koja ohrabruje sve njihove aspiracije. To se nikada ne govori“, navela je Đurđević Stamenkovski.

BONUS VIDEO Jovanović: Za Zavetnike i Dveri iz nekog razloga neprihvatljiva saradnja sa proevropskom opozicijom, rastali smo se u korektnim odnosima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare