Đorđe Stanković FotoNenad Stojnev

Kako bi ispunili očekivanja građana Niša, nosilac liste “Biramo Niš” Đorđe Stanković kaže da će što brže i efikasnije morati da počnu sa dogovorima oko konstitucije Skupštine Grada Niša. Smatra da SNS neće smeti da “kupi” nijednog odbornika opozicije i tvrdi da bi u suprotnom “nastala revolucija”.

Stanković ističe da su Nišlije na izborima pokazale želju za promenama i da je zbog toga odgovornost opozicije još veća, te dodaje da SNS neće smeti da kupi nijednog budućeg odbornika opozicije.

„Ne smeju se igrati sa izbornom voljom građana Niša, a to je i doktor Dragan Milić sinoć jasno rekao. Niš želi promene uprkos svim opstrukcijama, uprkos kupovini glasova, uprkos zloupotrebi javnih institucija, uprkos bojkotu na kraju krajeva, mi smo pobedili i kada bi pokušali da kupe nekog odbornika nastala bi revolucija“, kaže Stanković, prenose Južne vesti.

#related-news_0

Građani mogu, kako Đorđe Stanković tvrdi, da budu spokojni, jer će zaštiti svaki glas i svakog odbornika.

O tome je sinoć na zajedničkoj konferenciji opozicije govorio i Dragan Milić koji je kazao da će opozicija umeti da zaštiti rezultate izbora, kao i to da neće dozvoliti nikakvu manipulaciju sa izbornom voljom građana Niša.

Podsetimo, pobedu su kasno sinoć proglasili i opozicija i SNS, a prema podacima CESID-a i IPSOS-a na osnovu 100% obrađenog uzorka – SNS ima 29 mandata, lista Dragana Milića 16, a „Biramo Niš“ 10, „Ujedinjeni – nada za Niš“ 3, lista „Kreni-Promeni“ 2 odbornika, a Ruska stranka jednog.

Po tim podacima, ako bi se opozicija ujedinila, kako su najavili, imala bi ukupno 31 odbornika i većinu za formiranje vlasti u Nišu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare