Dragan Đilas Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas je ocenio danas da je "pad režima predsednika Srbije Aleksandra Vučića nezaustavljiv i pored toga što kontrolišu 80 odsto informacija i 100 posto kriminalaca i batinaša, ali i pored toga što imaju milijarde evra koje su pokrali i podrške koja im stiže iz sveta kome poklanjaju delove Srbije".

Dragan Đilas je reagovao danas da izjavu ministra policije i predsednika SPS-a Ivice Dačića u kojoj ga je optužio da je „isti kao oni koji pozivaju na ubistvo sina predsednika Srbije“.

„Ivica Dačić je izbegavajući hapšenje zajedno sa Mlađanom Dinkićem doveo Vučića i njegove mafijaše na vlast 2012. godine u trenutku kada je SNS imao samo 24 odsto glasova. Dinkić i G17 su u međuvremenu politički izumrli, a Miloševićev i Mirin mali je SPS, pretvarajući ga u naprednjački privezak, doveo na korak od toga“, rekao je Đilas.

„Bez obzira na političke razlike mora se priznati da je u SPS-u bilo dosta veoma stručnih ljudi. Danas skoro da ih nema. Ono malo što je ostalo je skrajnuto i može se slobodno reći da između SPS-a i SNS-a više nema nikakvih razlika“, dodao je predsednik Stranke slobode i pravde.

Đilas je naveo da je Ivica Dačić, „koga Vučić drži u vlasti kako bi ga ponižavao i maltretirao“, tvrdnjom da SSP podržava poziv na ubistvo i da su zločinci, „pokazao da je zaboravio da su njegovi šefovi, Milošević i Vučić, bili ti koji su pozivali na ratove i ubijanje ljudi, a ne oni“.

„A bogami su i organizovali neka ubistva poput Ivana Stambolića i Slavka Ćuruvije. Za razliku od njih mi smo nasilje i poziv na nasilje, bez obzira od koga dolazio, uvek osuđivali. Postoje desetine i stotine izjava koje svedoče o tome. A osuđivali smo i laži o ljudima i harangu na one koji drugačije misle, bez obzira da li ti ljudi podržavali ili oštro kritikovali SSP. I to smo i sada uradili svesni svega što sledi kako od Dačića, tako i od Brnabićke i svih Vučićevih medija“, naveo je Đilas.

„I pored toga što kontrolišu 80% informacija i 100% kriminalaca i batinaša, i pored toga što imaju milijarde evra koje su pokrali i pored podrške koja im stiže iz sveta kome poklanjaju delove Srbije pad Vučića je nezaustavljiv. A kada sa njim na smetlište istorije ode i Ivica Dačić, znaćemo da se nešto u Srbiji zaista promenilo“, poručio je Đilas.

***

BONUS VIDEO – Đilas: Ako opozicija bude dovoljno jaka i bude imala podršku građana doći ćemo do novih izbora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare