Dragan Đilas i Aleksandar Vučić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs/Filip Krainčanić/Nova.rs

"U šešeljevskom maniru, kao i uvek do sada, predsednik nije odgovorio na precizno postavljeno pitanje, već je lažima o imovini moga brata i mene, pokušao da zatrpa istinu, a ona je vidljiva golim okom. Način života predsednika, njegove uže i šire familije, kao i svih ostalih opskurnih likova koji čine njegovo najbliže okruženje, nije moguće objasniti redovnim prihodima koje ostvaruju", odgovorio je večeras predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Dragan Đilas je poručio da je predsednik Srbiije dužan da građanima Srbije na logičan način objasni kako uspeva da sa platom od 1.500 evra finansira život sebe i svoje porodice.

„Siguran sam da se bliži vreme kada će se prava istina saznati i kada će svetlost dana da ugleda istina o ovoj decenijskoj pljački nezabeleženih razmera, koju sprovodi Vučić sa svojim satrapima. Do tada predsednik može da se pohvali da farmerke Stefano Ricci od 1.800 dolara, odnosno dve nastavničke plate, u Srbiji imaju samo on i Gagi Argentina“, izjavio je Đilas.

„Inače, Gagi Argentina je kum Joce Amsterdama i od čoveka koji je pričao najstrašnije stvari o braći Vučić postao je veliki podržavalac režima. Možda su Gagija i Aleksandra spojile baš ove farmerke za koje predsednik ne može da objasni odakle mu“, dodao je on.

Đilas je istakao i da je „činjenica da predsednik laže da je skupocena odeća koju nosi iz fundusa Predsedništva jer isti ne postoji“.

„Kao što je lagao da sam ukrao 619 miliona evra, kao što je lagao da imam račune na Mauricijusu – on je prvi i to tri puta to rekao – laže i za džipove i za nekretnine sa sve interfonima i prekidačima. Sve što sam rekao su činjenice koje nije moguće demantovati. A najstrašnija činjenica je da predsednik države Srbije i svi članovi sekte koju vodi, misle da je sasvim u redu da on nosi farmerke čija jedna nogavica košta više nego što je plata prosvetnog radnika u Srbiji. To je početak i kraj priče“, zaključio je Dragan Đilas.

Foto: Parlament/screenshoot

Podsetimo, Dragan Đilas je ranije danas na sednici Skupštine rekao da jedne farmerice Vučića koštaju ko dve nastavničke plate i tom prilikom je pokazao fotografiju na kojoj se vidi predsednik Srbije odeven u farmerice marke Stefano Ricci.

Nakon toga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio Đilasu i tom prilikom je rekao da se „trudi da bude pristojno i čisto odeven“.

„Trudim se da se uvek borim za svoju zemlju i da ne pokazujem nikakvu dozu bahatosti i osionosti. Nisam posebno bogat, osim što imam troje divne dece. Ne bih ulazio u patetiku, kad govorite o farmerkama – ne znam, ne kupujem ih, ali znam kakve god farmerke da imate… trudim se da budem pristojno i čisto odeven. Sve što imam od garderobe ne vredi ni dve felne, jednog od desetina džipova Dragana Đilasa“, rekao je Vučić.

„Sve to što imam nije dovoljno da platim prekidače ili tastere za interfone na kućama i stanovima braće Đilas. Pritom, ništa nisam ukrao, nisam se obogatio i živim na istom mestu kao i pre 10 godina. Nemam račun u inostranstvu, osim uobičajenih računa u zemlji koje prijavljujem redovno i koji stoje na uvid Agenciji za borbu protiv korupcije“, rekao je još Vučić.

***

BONUS VIDEO – Đilas: Farmerke predsednika države koštaju kao dve nastavničke plate

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare