Foto: Dragan Mujan/Nova.rs; Tanjug/Tara Radovanović

"Kad su tvoji drugari devedesetih godina bili vlast nije bilo ničega u bolnicama i pacijenti su morali da donose sve", napisao je na društvenoj mreži "Iks" narodni poslanik i predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, koji je odgovorio na objavu predsednice Narodne Skupštine Srbije Ane Brnabić.

On joj je poručio da „prestane da laže“.

„Kad su tvoji drugari devedesetih godina bili vlast nije bilo ničega u bolnicama i pacijenti su morali da donose sve – od lekova preko posteljine do hirurškog konca. Slepo crevo se operisalo sa lokalnom anestezijom“, napisao je Đilas.

On je dodao da su samo u Beogradu od 2008. do 2013. izgrađena 4 doma zdravlja.

„Ponovo su otvorene, u bombardovanju uništene (takođe tvoji drugari bili vlast), porodilište i urologija u KBC Dragiša Mišović, kompletno je rekonstruisana i sređena Zemunska bolnica, kupljeno je preko 50 vozila hitne pomoći“, naveo je predsednik SSP-a.

Takođe joj je poručio da treba da shvati da je postojao je život i pre Vučića. „Pitanje je da li će – jer ste rasprodali Srbiju, jer ste je prezadužili, jer odlazi 100.000 ljudi godišnje – postojati posle vas“, rekao je Đilas.

Pročitajte još:

A na njegov tvit se nadovezao i bivši predsednik Demokratske stranke i profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu Bojan Pajtić svojom objavom.

„Bogami i Urgentni centar Vojvodine, novo Porodilište, Klinika za rehabilitaciju i habilitaciju dece, čitav niz domova zdravlja po naseljenim mestima… Neverovatno je da za 12 godina nisu uspeli da ne slažu“, dodao je.

Đilas je ovaj odgovor postovao kao reakciju na objavu Ane Brnabić u kojoj se navodi da u 11 godina vlasti, oni nisu popravili (vlast pre SNS-a) ili izgradili niti jednu novu bolnicu ili klinički centar.

Ona je reagovala na konstataciju Borisa Tadića da je „predsednik države shvatio da postoji problem s listama čekanja nakon 12 godina na vlasti“.

„To je dovelo do toga da naši lekari i medicinske sestre rade u uslovima nalik poljskim bolnicama, a da pacijenti moraju od kuće da ponesu ćebe ukoliko moraju da ostanu na bolničkom lečenju“, napisala je ona.

Ona je dodala da su oni zabranili specijalizacije, a da su pacijenti u vreme Tadića i braunilu morali sami da kupuju.

„Plata medicinske sestre (u vreme kada je bila najveća, dakle 2012. godine) bila je sramotnih i bednih 286 evra, a plata lekara opšte prakse 476 evra. Kakve liste čekanja, tada se pričalo o listama preživljavanja… Ma, samo ćutite i pognite glavu“, poručila je Ana Brnabić.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare