Dragan Đilas Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Tal Hanan, čovek koga je Vučićev režim angažovao da napravi lažne račune Dragana Đilasa na Mauricijusu, Švajcarskoj, Hong Kongu i Americi sastao se u Beogradu sa funkcionerima Srbije tvrdi predsednik Stranke slobode i pravde.

„Glavna zvezda tima Izraelaca, za koje Gardijan kaže da je manipulisao izborima u preko 30 zemalja, je Tal Hanan, čovek koga je Vučićev režim angažovao da napravi moje lažne račune na Mauricijusu, Švajcarskoj, Hong Kongu, Americi…. Sa Hananom se u Beogradu video Željko Radovanović, direktor Agencije za sprečavanje pranja novca, uz Sinišu Malog i lažne novinare Vučićevih medija, jedan od glavnih aktera u fabrikovanju afere“, napisao je Đilas na društvenoj mreži „Iks“.

Predsednik Stranke slobode i pravde navodi i da je umešanost Tal Hanana u tzv ‘Aferu Mauricijus’ dokazala Međunarodna istraživačka novinarska mreža.

„Tekst su objavili Krik, Spiegel, Standard… Istina uvek na kraju izađe na videlo. Zato je istina naše najjače oružje u borbi protiv zla koje vlada Srbijom“, poručio je Đilas.

Podsetimo, dokazi do kojih su došli novinari KRIK-a i međunarodne novinarske mreže OCCRP ukazuju da iza čuvene „afere Mauricijus“, u kojoj su provladini tabloidi i predstavnici vlasti tvrdili da Dragan Đilas ima račune na ovom ostrvu, stoji Izraelac Tal Hanan – čovek koji se, iz senke, bavi nameštanjem izbora širom sveta, proizvodi lažne vesti i diskredituje protivnike klijenata.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare