Jorgovanka Tabaković Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke (DS) u Novom Sadu Veljko Krstonošić osudio je smenu direktora Instituta za javno zdravlje Vojvodine Vladimira Petrovića, ocenivši da je povod smene nesumnjivo bilo nedavno saopštenje Instituta u kojem je potvrđeno da su u vodi iz novosadskog vodovoda pronađeni valjkasti crvi nematode.

Krstonošić je, u saopštenju, upozorio da postavljenje Milene Tabaković, ćerke guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković, na čelo Instituta neizbežno dovodi u pitanje poverenje u budući rad ove vrlo važno ustanove i predstavlja posrednu pretnju po ukupno javno zdravlje u Novom Sadu i čitavoj Vojvodini.

Lider novosadskih demokrata smatra i da javnost nikada ne bi saznala da su u vodi iz gradskog vodovoda u Novom Sadu pronađeni crvi da je Milena Tabaković bila direktorica Instituta za javno zdravlje te da je postavljena na čelo Instituta „kako se nešto slično ne bi ponovilo u budućnosti“.

„Ona u Institut dolazi kao partijski komesar koji će tu ustanovu voditi u interesu aktuelne vlasti, a ne u interesu zdravstvene struke i građana. Na taj način se dovodi u pitanje kredibilitet budućeg rada Instituta i čitav sistem zaštite javnog zdravlja“, naveo je Krstonošić.

Ocenio je da će javnost s punim pravom sumnjati u ono što o ispravnosti vode, ili stanju u bilo kojoj drugoj oblasti, „kaže nestručnjak postavljen po partijskoj liniji“.

„Ovu vlast treba smeniti pre nego ćerka neke uticajne ‘naprednjakinje’, ili sin nekog važnog ‘naprednjaka’, poželi da nam operiše srce, ili transplantira bubrege“, poručio je Krstonošić.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare