Ivica Dačić, Dragan Đilas Foto: OMK MUP Rrepub/ATA, Milos Tesic/ATAImages

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da Dragan Đilas "nema šta da priča o rejtingu SPS-a", tvrdeći da se "sve raspalo što je Đilas vodio", kao i da mu smeta što "nisu osudili Škora i njegovu pretnju Danilu Vučiću, već su je relativizovali i branili".

„Dragan Đilas nema šta da priča o rejtingu SPS-a, kao što se vidi golim okom, sve što je vodio se raspalo. Sve je padalo, osim njegove imovine. A što se tiče formiranja Vlade 2012. godine, da li je on, da bi izbegao hapšenje, tražio od vrha DS-a da podrži ulazak Ljajića i Delevićeve u Vladu čiji sam bio predsednik? Citiram, izvor Tanjug, Beta i FoNet od 20. jula 2012. godine: naslov – ‘Đilas za ulazak Ljajića i Delevićeve u Vladu’. Traži kao zamenik predsednika DS-a da DS ne sprečava, već da ohrabri ulazak Ljajića i Delevićeve, njegove bivše supruge, u Vladu Ivice Dačića. Ali, ovde nije reč o političkom prepucavanju. Ovde je reč o osudi ili opravdavanju pretnji, to je tema“, naveo je Dačić u pisanoj izjavi a saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

„Kao što svi znate, ja sam vas držao na vlasti četiri godine, i ništa vam nije smetalo, ni ratovi, ni Stambolić, ni Ćuruvija, važna vam je bila samo vlast“, dodao je Dačić.

Dačić je u pisanoj izjavi naveo da mu „smeta što Đilas nije osudio Škora i njegovu pretnju Danilu Vučiću, već ju je relativizovao i branio“.

„I to sam rekao, a šta menja napad na mene, a ne na pretnje? A ko će na smetlište istorije, pa zar to svima u Srbiji nije jasno? Već je tamo stigao“, izjavio je Dačić.

Podsetimo, predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas je reagovao ranije danas na izjavu ministra policije i predsednika SPS-a Ivice Dačića u kojoj ga je optužio da je „isti kao oni koji pozivaju na ubistvo sina predsednika Srbije“.

„Ivica Dačić je izbegavajući hapšenje zajedno sa Mlađanom Dinkićem doveo Vučića i njegove mafijaše na vlast 2012. godine u trenutku kada je SNS imao samo 24 odsto glasova. Dinkić i G17 su u međuvremenu politički izumrli, a Miloševićev i Mirin mali je SPS, pretvarajući ga u naprednjački privezak, doveo na korak od toga“, rekao je Đilas.

„Bez obzira na političke razlike mora se priznati da je u SPS-u bilo dosta veoma stručnih ljudi. Danas skoro da ih nema. Ono malo što je ostalo je skrajnuto i može se slobodno reći da između SPS-a i SNS-a više nema nikakvih razlika“, dodao je predsednik Stranke slobode i pravde.

On je naveo da je Ivica Dačić, „koga Vučić drži u vlasti kako bi ga ponižavao i maltretirao“, tvrdnjom da SSP podržava poziv na ubistvo i da su zločinci, „pokazao da je zaboravio da su njegovi šefovi, Milošević i Vučić, bili ti koji su pozivali na ratove i ubijanje ljudi, a ne oni“.

„A bogami su i organizovali neka ubistva poput Ivana Stambolića i Slavka Ćuruvije. Za razliku od njih mi smo nasilje i poziv na nasilje, bez obzira od koga dolazio, uvek osuđivali. Postoje desetine i stotine izjava koje svedoče o tome. A osuđivali smo i laži o ljudima i harangu na one koji drugačije misle, bez obzira da li ti ljudi podržavali ili oštro kritikovali SSP. I to smo i sada uradili svesni svega što sledi kako od Dačića, tako i od Brnabićke i svih Vučićevih medija“, poručio je Đilas.

***

BONUS VIDEO – Sastanak Ivice Dačića i komesarke EU za unutrašnje poslove

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare