Poslanik u Skupštini Republike Srpske i lider liste "Za pravdu i red" Nebojša Vukanović kaže da Svesrpski sabor nije sabor Srba, već sabor vlasti Srbije i Republike Srpske i "politički događaj u kome su organizatori gospodin Dodik i gospodin Vučić".

Vukanović je u Iza vesti na N1 kaže da je organizator pre svega „Dodik jer mu sada idu lokalni izbori… Sabori dobro dođu da skrene pažnju sa ekonomske, finansijske i privredne situacije u Republici Srpskoj„.

PROČITAJTE JOŠ...

On kaže da nema ništa protiv saradnje Srba u regionu.

„Nemam ništa protiv toga da Srbi iz regiona sarađuju, vode ozbiljne diskusije… Da su tu bili predstavnici akademske zajednice, ugledni intelektualci, da su se čula različita mišljenja, da je to trajalo dugo vremena, pa da su se tek nakon rasprave usvojili neki dokumenti, da se ticalo problema Srba na Kosovu koji su izgubili sve institucije, položaja sve većeg broja Srba u Hrvatskoj, koji se ne izjašnjavaju kao Srbi, problem Srba u federaciji, problem nefunkcionisanja institucija Republike Srpske… To su pitanja o kojim treba da se razmišlja“, dodaje sagovornik N1.

Vukanović kaže da je prisustvovao saboru, ali da se osećao neprijatno. Kako objašnjava, došao je jer je „uticaj Srbije na političke procese u Republici Srpskoj veoma važan, pre svega uticaj medija. Da nema Dodik podršku Vučića i da mu nije dao desetine miliona evra, da mu ne daje političku, medijsku podršku, i svaku drugu, on bi davno pao sa vlasti… Želeo sam da iskoristim priliku da imam komunikaciju sa strukturama vlasti u Srbiiji, da im kažem da je pogubno za srpsko nacionalno pitanje da podržava mafijašku vlast i režim Milorada Dodika“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare