Aleksandar Jovanović Ćuta Foto:Fonet/Milica Vučković

Poslanik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je danas da su se sve opozicione stranke ujedinile oko toga da u skupštini Srbije zatraže zabranu rudarenja litijuma, i da oko toga "nema rasprave".

Jovanović je za televiziju N1 rekao da je tema litijuma „nešto što je izvan politike“.

Na pitanje da li to što je danas u skupštini Srbije podnet predlog zakona o zabrani iskopavanja litijuma, što je potpisima podržalo 86 poslanika, znači da se opozicija ujedinila, Jovanović je odgovorio da jeste, ali samo po pitanju stava prema rudarenju litijuma.

„Oko litijuma – da, oko životne sredine – da. Računajte na to da smo se ujedinili, oko ovoga nema rasprave. Nemamo nikakvog prava da se oko ovoga delimo. Što se tiče organizacije protesta, vrhovni štab i dalje je u Gornjim Nedeljicama“, kazao je Jovanović.

On je kazao da, „ako ne bude rasprave u skupštini, gde joj je i mesto, biće na ulici“.

„Ovaj današnji skup i 86 poslanika koji su potpisali inicjativu, je proizvod dogovora koji je prethodno obavljen sa ljudima iz Gornjih Nedeljica, sa SEOS-om i Kreni-Promeni. Iza ovoga stoji jedan širi društveni front“, rekao je Jovanović, koji je i poslanik u skupštini Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare