Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

CeSID je saopštio da je na osnovu informacija dobijenih od posmatrača, u periodu od 9.00 do 11.00 časova uočeno više od 70 različitih nepravilnosti na današnjim izborima u Srbiji.

Među prijavljenim nepravilnostima navode učestalo fotografisanje listića od strane birača, ubacivanje listića u pogrešne kutije na više biračkih mesta, kao i proceduralne greške od strane članova biračkog odbora i prisustvo propagandnog materijala na biračkom mestu.

Naveli su i da na biračkom mestu 46 u Čačku glasač sa invaliditetom nije mogao da pristupi biračkom mestu, pa su mu članovi biračkog odbora izneli napolje listić da glasa, umesto da je lice tražilo glasanje van biračkog mesta.

Među prijavljenim nepravilnostima je i to da članovi biračkog odbora ne nose akreditacije na biračkom mestu Barajevo 11, dok su na biračkom mestu Prokuplje 2, dva biračka mesta u istoj prostoriji i nisu fizički odvojeni, a glasački listići su ubacivani u kutiju za pogrešno biračko mesto.

PROČITAJTE JOŠ

Dodaje se i da je primećemo da je na biračkim mestima 15 Kikinda i 83 Palilula, bilo organizovano dovođenje birača na biračko mesto istim automobilom, a uočeno je i porodično glasanje na nekoliko biračkih mesta.

Posmatrači CeSID su primetili i da je na biračkom mestu Stari grad 53, na glasanje van biračkog mesta otišla samo dva člana i iz iste liste.
Među prijabvljenim nepravilnostima je navedeno i da je na biračkom mestu Subotica 82, primećeno vođenje paralelne evidencije.

******

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar