Foto: Nova.rs

Nobelova nagrada za mir je san srpskih vladara još od Tita, ali mislim da je jučerašnja kandidatura vlada Srbije i Kosova i konačni ishod svega ovoga, pre svega vezano za budućnost Donalda Trampa u Americi, ocenio je glavni i odgovorni urednik časopisa "Karakter" Nenad Čaluković u "Probudi se" na televiziji Nova S.

„Uvek kada se pojavi taj neki kandidat, još od one lažne objave o Dobrici Ćosiću, nekako sa setom gledamo da li će neko sa ovih prostora ući u tu trku, jer dugo čekamo, još od Andrića. To je očekivano, čim se neki dogovor postigne na tako visokom nivou. Sećate se svojevremeno su bili Vučić i Tači, pa Ahtisari. Kosovo je možda postalo neka tema koja inspiriše i za tako visoka priznanja. Verujem da bi to našem državnom vrhu, pre svega Vučiću bilo ostvarenje nekog sna, ali to pre svega zavisi od budućnosti Trampa“, naveo je Čaluković.

Govoreći o rezultatima izbora u Crnoj Gori, Čaluković kaže da Đukanović je kao Rodžer Federer, s njim se do kraja ništa ne zna.

„Utisak je da je izgubio ovaj put, neko bi rekao i konačno posle 30 godina, a opozicija ima većinu bez obzira što je tanka i Milo se neće tako lako predati, to je očigledno i verovatno ima neku strategiju da minira blokiranje vlade. Da li će uspeti ne znam, vidim da ima nekih naznaka da će pokušati te manjine da ne uključi u vladu, pa da mu ostane ta proevropska crta koju on kao i dosad protežira. Dok se ne formira vlada u Crnoj Gori ja ne bih ništa o tome, ali je utisak da će ta trojna koalicija na kraju uspeti da formira vlast“, ističe Čaluković.

Na pitanje da li Srbija ima mlade političare koji bi mogli da osvoje vlast, poput Dritana Abazovića u Crnoj Gori, Čaluković je rekao:

„Pavle Grbović je novo mlado lice, on može da bude naš Dritan. Ne znam ga lično, ali primetio sam da neki veruju u Grbovića da bi mogao da bude nova nada u Srbiji. Moraće još neki izborni proces da prođe da bi se nametnuo kao nova alternativa ovom režimu“, zaključio je Čaluković.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar