Dragan Đilas i Milan Antonijević
Dragan Đilas i Milan Antonijević Foto: Vesna Lalić/Nova.rs/Radar

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas reagovao je na tvit pravnika Milana Antonijević koji je osudio, kako je rekao, napade na voditeljku Jovanu Joksimović, nakon što se u javnosti pojavila vest da je bila predavač na SNS akademiji. Đilas je upitao Antonijevića da li je išta od onoga što je napisano - neistina, konstatujući da ja Antonijević "tri puta izvisio za poziciju ministra za ljudska prava".

Stranka slobode i pravde (SSP) nedavno je saopštila da polaznike akademije mladih lidera Srpske napredne stranke (SNS) u „njihovoj glavnoj aktivnosti vređanja ljudi i laganja o svima koji drugačije misle“, obučava i Jovana Joksimović, voditeljaka i supruga Željka Joksimovića, vlasnika Tanjuga i K1 televizije.

Podsetili su i na fotografije Jovane Joksimović sa tih predavanja, koje su objavljene na nalozima na društvenim mrežama Fondacije za srpski narod i državu.

Foto: Instagram/fondacijasnd

Na saopštenje Stranke slobode i pravde reagovao je pravnik Milan Antonijević, rekavši da „svako ko se iskreno zalaže za demokratiju i vladavinu prava u Srbiji mora osuditi napade na Jovanu Joksimović zato što je održala predavanje na SNS akademiji“.

Dodao je da bi ovo napisao i da ne gostuje, kako kaže, s vremena na vreme na K1.

Na Antonijevićev tvit reagovao je lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas. On je Antonijevića upitao – šta je tačno napad na Jovanu Joksimović.

PROČITAJTE JOŠ

„Da li je napisano nešto što nije istina? Gospođa Joksimović nije predavala na stranačkom kursu (nema to veze sa akademijom) SNS aktivistima? SNS-ovci u svojim izjavama ne vređaju političke protivnike? Gospođa Joksimović ne drži sa suprugom televiziju koju je finansirao Telekom? Televizija nije deo režimske kriminalno-medijske mašinerije? Sve što smo napisali je tačno. Gospođa Joksimović radi za režim = radi protiv interesa svoje države“, napisao je Dragan Đilas.

On je dodao da Antonijević trenutno nigde ne radi jer je tri puta izvisio za poziciju ministra za ljudska prava, što mu je bilo obećano.

„Možda ga posle ovog mog tvita napokon krene…“, zaključio je Đilas.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare