Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ/ bg, Ivan Dinić/Nova

Premijerka Srbije Ana Brnabić reagovala je na intervju koji je za dnevni list "Nova" dao sociolog Jovo Bakić. Ona kaže da joj "dodatnu energiju da se bori daju bljuvotine od nekoga ko kaže za Srbiju da je kolonija".

„Ovakve bljuvotine, izrečene od strane nekoga ko za svoju zemlju kaže da je kolonija, a za građane da su intelektualno i moralno zatupljeni podanici, svakom od nas daju dodatnu energiju da se borimo. To je naš odgovor na mržnju. Borba za normalnu, pristojnu Srbiju koja veruje u sebe“, napisala je Brnabić na svom Tviter profilu.

Profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu Jovo Bakić izjavio je u intervjuu za naš dnevni list da ne očekuje potpisivanje sporazuma o Kosovu do kraja godine.

„Imperijalni pokrovitelji znaju da to nijedan političar u Srbiji ne sme da potpiše. Stoga će tražiti da se sporazum sprovodi (tome služi pre par dana usvojeni aneks ugovora), a nepomenik će morati da sluša i trpi, kuka i plače, te sve bespogovorno sprovodi, jer protiv njega imaju mnogo kompromitujućeg materijala, a i pretnju neformalnih sankcija za sve nas, što bi se posredno odrazilo i na njega“, rekao je Bakić.

Pročitajte još...

Na pitanje da li očekuje da Vučić doživi političku sudbinu Mila Đukanovića, za kog se posle 30 godina, na osnovu rezultata izbora u Crnoj Gori, nazire se da će konačno biti razvlašćen, Bakić kaže:

„Još uvek ne znamo kakva će biti sudbina Mila Đukanovića, tj. da li će autoritarni vođ biti samo smenjen nakon više od tri decenije vladanja ili će najbogatijem građaninu Crne Gore ispitivati izvore ličnog i porodičnog bogatstva, pa bi onda mogao da bude krivično gonjen i utamničen poput Iva Sanadera u Hrvatskoj“.

Prema njegovim rečima, utoliko je nezahvalnije govoriti „o srbijanskome nepomeniku“.“Jer on se nada da će svojom ‘kooperativnošću’ oko ‘stranih investicija’ i Kosova, a njome je i započeo svoju vladavinu pre 10 godina Briselskim sporazumom (potpisao tadašnji predsednik vlade Dačić, ali pod mentorstvom tadašnjeg PPV-a) i Zakonom o radu, kupiti od SAD-a i EU još najmanje desetak godina u još većoj meri autoritarne vladavine. Na osnovu dosadašnjeg iskustva, može se pretpostaviti da njegove nade nisu bez osnova“, kaže.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare