Ana Brnabić Foto:TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je jutros da je Predlog Zakona o izmenama i dopunama zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, koji je podnela opozicija a sutra će biti na parlamantarnoj raspravi, "toliko loš i nepismen" da nije ni trebalo da se nađe na dnevnom redu. ; Ona je, gostujući u Dnevniku RTS-a navela je da je trebalo da bude povučen na doradu.

„Ali da smo to uradili i vratili ga na doradu rekli bi da ne želimo raspravu, da opstruišemo i tako dalje“, istakla je Brnabić.

Naglasila je da sve ono što opozicija traži i šta je predstavljeno u predlogu zakona uopšte nije materijal za zakon.

Na pitanje da li je tokom konsultacija stekla utisak da bi možda moglo da se dođe do nekog kompromisa između opozicije i vlasti, predsednica Skupštine je rekla da nije stekla utisak da opozicija želi bilo kakav kompromis.

Brnabić je istakla i da vladajuća koalicija neće predložiti amandmane na ; predlog tog zakona jer smatra da je toliko loš da ga je nemoguće popraviti amandmanima.

PROČITAJTE JOŠ

„Iskreno da kažem, nisam sigurna ni da su svi poslanici opozicije pročitali taj predlog zakona već su samo potpisali. A trebalo je da ga pročitaju. Možda bi oni iskusniji među njima tada shvatili da ga treba povući na doradu“, rekla je Brnabić.

Ona je rekla da je počelo redovno zasedanje Skupštine i da poslanike do Nove godine čeka mnogo posla.

„Važni zakoni će biti na dnevnom redu, čitav set zakona koji treba da reflektuju mere podrške narodu na Kosovu i Metohiji. Zatim, tu je budžet. Tako da biće dosta posla“, naglasila je Brnabić.

Ona je izrazila nadu da će poslanici opozicije imati dovoljno sluha i da će se „uozbiljiti i da neće od Skupštine praviti politički rijaliti“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare