Gojko Božić Smederevo protest Foto:N1

Pisac, izdavač i jedan od osnivača "ProGlasa" Gojko Božović poručio je u Smederevu na večerašnjem protestu protiv iskopavanja litijuma da "u ovoj utakmici neće biti nerešenog rezultata", kao i da je ovo pitanje "trenutak u kom će se srpsko društvo oporaviti ili će potonuti još dublje".

Gojko Božović je istakao u govoru okupljenima da je zahtev Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) o zabrani iskopavanja i istraživanja litijuma i bora u Srbiji u „najboljem interesu građana Srbije“.

„Talas demonstracija po gradovima Srbije polako se pretvara u veliki narodni pokret“, rekao je Božović na protestu u Smederevu.

On je istakao da je ovo trenutak kada građani Srbije treba da artikulišu i ostvare svoje interese.

„Multinacionalne kompanije i druge države imaju svoje interese, a građani Srbije svoje. Ako režim u Srbiji nastupa kao portparol Rio Tinta, onda ćemo mi na trgovima da artikulišemo i branimo interese Srbije“, poručio je jedan od osnivača inicijative „ProGlas“.

„Ovi protesti su pokazali da Srbija vri od nezadovoljstva i da građani Srbije prepoznaju da niko od onih na vlasti ne zastupa njihove interese“, dodao je on.

Božović je poručio da zajedno treba da se borimo protiv svih koji ugrožavaju životnu sredinu u Srbiji.

„Vlast pokušava da nas podeli ideološki i politički, ali mi imamo jasan cilj i konkretan zahtev i iza njega može da stane čitavo društvo“, rekao je on.

„Ovo pitanje jeste trenutak u kom će se srpsko društvo obnoviti ili će potonuti još dublje. U ovoj utakmici neće biti nerešenog rezultata i ako budemo snažni u zahtevima i jedinstveni u nastupu, mi ćemo pobediti“, poručio je Božović.

***

BONUS VIDEO – Vladimir Štimac na protestu u Smederevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar