Vladimir Orlić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Reagujući na vest da je bivši predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić postavljen za novog direktora BIA, advokat i nekadašnji koministar policije Božo Prelević kaže da je vlast ovu službu vratila na stanje iz devedesetih godina prošlog veka. On je ovom prilikom čestitao na pobedi opoziciji koja je donela odluku da ne učestvuje na izborima. "Nismo bolje ni zaslužili", ocenio je Prelević.

“Mislim da je Srbija to zaslužila. Posebno ovi što su mislili da ćemo nešto da promenimo tako što nećemo da izađemo na izbore. Čestitam im pobedu. Sad smo dobili jednu takvu šamarčinu. I nije Orlić bitan. On je samo osoba s druge strane slušalice, on sluša naređenja. Bitno je ko izdaje ta naređenja. A njemu je ovo dobro. I njima je ovo dobro. Mislim na SNS. Za nas druge ovo je katastrofa”, kaže Prelević i dodaje:

Božo Prelević Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

“Orlić će, pretpostavljam, biti još jedan koji će da vežba na ovoj poziciji, a onda će verovatno da bude postavljen za ministra odbrane. Ali opet ću reći. Nismo mi bolje zaslužili. To pričam s dozom rezignacije jer sam svojevremeno kao ministar i savetnik ministar radio na izmeni zakona i rada te službe, a sad smo se zvanično vratili na devedesete”.

Naime, Savet za nacionalnu bezbednost dao je na današnjoj sednici saglasnost da funkcioner i poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Orlić bude imenovan za direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA), saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Vladimir Orlić bio je poslanik vladajuće SNS u Skupštini Srbije u više mandata, a od 2022. do 2024. godine bio je i na čelu srpskog parlamenta.

O tome da će Orlić postati direktor BIA govorio je zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović u emisiji Takovska 10 na RTS-u.

„Ja mislim da je jako lepa stvar to što za koji dan gospodin Orlić odlazi na novu dužnost u BIA i građani će najzad moći i od nas da čuju nešto, jer Orlić neće moći da daje izjave“, izjavio je Stefanović.

Tu informaciju Orlić, koji je takođe bio u emisiji, nije potvrdio niti demantovao.

„Ja sam narodni poslanik, nemojte vi da se brinete za mene, brinite samo šta ćete raditi naredne četiri godine u toj Skupštini“, odgovorio je smejući se poslanik SNS-a Vladimir Orlić.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare