Član predsedništva Srbija centra Petar Bošković izjavio je da bi opozicija sigurno izvojevala bolje izborne uslove na jesen da je ostala jedinstvena i da su opozicione stranke koje su izašle na izbore u junu imale strpljenja.

„Srbija centar je zagovarala jedinstvo sve vreme. Sada su neke opozicione stranke dobile manje mandata nego u decembru. Kako će oni to da objasne svojim glasačima? Zbog čega ih je mrzelo da sačekaju jesen i da se uslovi promene? Uspeli bismo u tome. Mi smo od gotovine napravili veresiju“, rekao je Bošković u emisiji Probudi se.

PROČITAJTE JOŠ...

On je dodao da stranka Srbija centar nije donela pogrešnu odluku neizlaskom na izbore.

„Kratkoročno smo možda naneli štetu stranci u vidu nekih mandata, ali dugoročno smo ostali ljudi koji drže reč i na koje glasači mogu da računaju“.

Govoreći o daljoj saradnji unutar opozicije Bošković je napomenuo da se koalicije ne prave posle izbora već pred izbore.

„Nisu se popravili uslovi u junu. Niti je opozicija osvojila vlast niti je režim promenio ponašanje. Izjava Olivere Zekić da će analizu decembarskih izbora REM dati kada se ona vrati sa odmora je krajnje bahata. Niš je vrlo specifičan jer je tamo veliko poverenje dobio jedan lekar i jedino je tu opozicija ostvarila rezultat“, rekao je Bošković.

On je istakao da bi istražni organi odnosno Agencija za borbu protiv korupcije trebalo da istraže na koji način je nekadašnji ministar odbrane Nebojša Stefanović u posedu vile u Grčkoj i na osnovi čega koristi vilu u Beogradu koja je državni objekat.

„Svakom ministru odbrane po pravilu sleduje vila, ali zbog čega bi je imao nakon isteka mandata? Obezbeđenje može da ima pod uslovom da je MUP procenio da mu je bezbednost ugrožena. Moguće je da je zbog saradnje sa Hrkalovićkom i kriminalnim miljeom procena lične bezbednosti takva da ima potrebe da Stefanovića čuva obezbeđenje“, rekao je Bošković.

Povodom raspuštanja ratnog kabineta u Izraelu Bošković je rekao da se ništa neće promeniti i da je u pitanju poltitička igra.

„Ratni kabinet je bio uslov upozicije, kada je počeo rat, da se pokaže jedinstvo. Sada kada nema opozicije vlast, koja je krajnje desničarska, može da radi šta hoće. Izrael neće stati dok potpuno ne završe sa Gazom. Oni imaju sofisticiranu ratnu tehniku. Mi njima izvozimo municiju, kao i Ukrajincima, i to je ta tolerantnost prema Vučiću od strane Zapada da ostane na vlasti“, zaključio je Bošković.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare