Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Predsednik i šef poslaničke grupe Dveri u Skupštini Srbije, Boško Obradović, rekao je za Nova.rs da je danas 70 narodnih poslanika opozicije bilo u sali parlamenta, a da je jedva 10 njih iz vlasti prisustvovalo sednici, što, kako kaže, pokazuje želju vlasti da opstruiše raspravu o odgovornosti ministra policije Bratislava Gašića. On je pozvao Anu Brnabić da podnese ostavku i da se u dogovoru vlasti i opozicije formira prelazna Vlada.

„Pošto je vladajuća većina prekinula tekuću sednicu Narodne skupštine kada je na red došla rasprava o smeni ministra policije, to je pravi trenutak da predsednik Skupštine odmah zakaže posebnu sendicu na temu aktuelne situacije na severu Кosova i Metohije i francusko-nemačkog sporazuma. To je staro obećanje predsednika Skupštine čiji je rok istekao počekom juna i vlast ponovo beži od skupštinske rasprave na temu КiM“, rekao je Obradović za naš portal.

On ističe da je danas 70 poslanika opozicije  bilo u sali, a jedva 10 njih iz vlasti.

PROČITAJTE JOŠ...

„To jasno pokazuje njihovu želju da opstruišu raspravu o odgovornosti ministra policije. Pozivam Anu Brnabić da umesto ovakvih gaženja dostojanstva Narodne skupštine podnese ostavku i da se u dogovoru vlasti i opozicije formira prelazna Vlada. Njan zadatak bi bio da obezbedi slobodu medija i poštene izbore na svim nivoima u narednih 6-12 meseci. Ovo je jedino razumno, mirno i demokratsko rešenje aktuelne političke krize, a ne ova farsa koju je vladajuća većina danas napravila u parlamentu“, rekao je Obradović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare