Foto: EPA-EFE

"Imao sam produktivan razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem danas. Razgovarali smo o značaju našeg bilateralnog partnerstva i kontinuiranoj posvećenosti Srbije evropskim integracijama i regionalnom miru i stabilnosti", napisao je državni sekretar SAD Entoni Blinken.

Blinken je na svom Tviter nalogu čestitao Srbiji na otvaranju ambasade u Vašingtonu

Ranije večeras, pres služba predsednika Srbije saopštila je da je Blinken upoznao Vučića sa neophodnošću brzog postizanja sporazuma sa Prištinom, a predsednik Vučić je američkom državnom sekretaru izneo stavove Srbije.

Vučić je sa Blinkenom razgovarao o tri ključne teme – Kosovu i Metohiji i želji američke administracije da u najkraćem roku bude postignuto rešenje, zatim odnosu Srbije prema Rusiji i diversifikaciji energetskih izvora naše zemlje, saopšteno je iz kabineta predsednika.

Državni sekretar SAD razgovarao je večeras i sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.

„Imao sam dobar razgovor danas sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem. Razgovarali smo o značaju našeg bilateralnog partnerstva i naporima Kosova ka evropskim i evroatlantskim integracijama. Takođe sam mu zahvalio na nepokolebljivoj podršci Kosova Ukrajini“, napisao je Blinken na Tviteru.

BONUS VIDEO: Vučić: Nikome nećemo dati ni Kosovo i Metohiju, ni pedalj naše otadžbine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar