Foto: Printscreen Nova.rs/Video

Građani i građanke Srbije znaju da se na ovim izborima pre svega glasa o tome možemo li imati Srbiju bez nasilja za šta je nužna smena SNS-SPS režima koji je Srbiju pretvorio u zemlju nasilja – kaže u razgovoru za Danas Biljana Đorđević, kopredsednica Zeleno-levog fronta i druga na listi koalicije Srbija protiv nasilja na republičkim izborima.

Odgovarajući na pitanje o tome da se značajan deo koalicije Srbija protiv nasilja protivi francusko-nemačkom planu za rešenje kosovoskog pitanja, o čemu su prilikom nedavne posete Kosovu eksplicitno govorili Miroslav Aleksić, Aleksandar Jovanović Ćuta i Srđan Milivojević, dok ZLF I SSP smatraju da je prihvatanje tog plana ili dobar korak u smeru rešavanja tog pitanja ili da je prihvatanje neminovnost, sagovornica Danasa kaže da je francusko-nemački sporazum već prihvaćen.

Pročitajte još

– Predsednik Srbije već je prihvatio taj i nije o tome razgovarao niti sa nama poslanicima u Skupštini, niti je Vladimir Orlić zakazao sednicu o Kosovu koju su tražile partije okupljene u koaliciju Srbija protiv nasilja nakon događaja u Banjskoj.

Moramo da dođemo do Srbije bez nasilja, da bismo osigurali opstanak srpske zajednice na Kosovu. Bez promene režima, današnja Srbija niti ume niti može da pomogne kosovskim Srbima jer je njihov položaj sve teži.

Ceo intervju možete čitati na sajtu Danasa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar