Zvonko Veselinović Foto:MUP Srbije

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Mila Popović izjavila je da predloženi rebalans gradskog budžeta nije nikakav rebalans budžeta grada Beograda, već dokaz kako se "pune džepovi Zvonka Veselinovića i drugih ljudi iz firmi bliskih vlasti, kao što su Beograd na vodi, Milenijum tim". Odbornik Narodnog pokreta Srbije (NPS) u Skupštini grada Beograda Miloš Pavlović rekao je da budžet "može da posluži kao optužnica" nekom tužiocu protiv gradonačelnika Aleksandra Šapića.

„Ovaj papir je dokaz da su privatni prevoznici, među kojima su i prevoznici povezani sa Zvonkom Veselinovićem dobili posao u vrednosti od 1,2 milijarde evra naših para“, rekla je Popović na konferenciji za novinare uoči sednice Skupštine grada.

Mila Popović Foto: BETAPHOTO/MILAN ILIC

Odbornik Narodnog pokreta Srbije (NPS) u Skupštini grada Beograda Miloš Pavlović izjavio je da će se rebalansom budžetski deficit povećati za 4,7 milijarde dinara, kao i da će nedostatak novca u budžetu gradska vlast nadoknaditi „povećanjem lokalnih administrativnih taksi za neverovatnih 20 odsto“.

Pavlović je na konferenciji za novinare u Skupštini grada rekao da budžet, kakav će biti donet rebalansom, „može da posluži kao optužnica“ nekom tužiocu protiv gradonačelnika Aleksandra Šapića.

Odbornik NPS je kao primer naveo da rebalans budžeta koji je na dnevnom redu današnje sednice Skupštine grada predviđa „20 miliona evra za rekonstrukciju Kalenić pijace“ i 17 miliona evra za modernizaciju saobraćajne opreme, dok je u isto vreme predviđeno, kako je rekao, „nula dinara“ za Prokop, izgradnju novih škola i domova zdravlja.

PROČITAJTE JOŠ

Pavlović je rekao i da Šapić „nema kontrolu“ nad odbornicima Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS), kao i nad većinom gradskih sekretarijata koji, prema njegovim rečima, ne komuniciraju sa Šapićem.

Zbog toga može da se očekuje i Šapićeva ostavka u narednom periodu, kazao je Pavlović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare