Foto:EU; VLADA REPUBIKE SRBIJE SLOBODAN MILJEVIĆ

Premijerka Ana Brnabić ponovo je napala evroposlanika Andreasa Šidera, vođe delegacije Socijaldemokratske partije Austrije u EP na izborima u Srbiji i ukazala, na kako kaže, "konkretne primere sumnjivog ponašanja" ovog posmatrača.

Premijerka Srbije ponovo je napala evroposlanika, koji je bio deo posmatračke misije u Srbiji, zbog stava da se izbori moraju ponoviti zbog velikog broja neregularnosti.

„U svojim izjavama za medije Šider navodi da je video fantomske birače, čuo da je 50.000 ljudi dovedeno u Beograd i svedočenja o kupovini glasova. Međutim, ako se pogleda zvanična evidencija sa 4 biračka mesta koja je posetio, videće se da nije prijavio nikakve primedbe ili zabrinutosti u vezi sa izbornim procesom“, navela je Brnabić na društvenoj mreži Iks.

Osim toga, zapitala je kako to da „od 475 međunarodnih posmatrača prisutnih na izborima, Šider jedini otvoreno i kontinuirano direktno krši kodeks posmatrača ODIR-a“.

„Nikada nisam kritikovala Šidera, jednostavno sam navodila činjenice. Sa druge strane, kako N1 i Nova neprestano napadaju njegovog kolegu evroposlanika Bilčika, da li je on reagovao i stao u odbranu ovog evroposlanika? Ne, nikada. Toliko o vrednostima i principima“, zaključila je Brnabić.

Šider je ranije izjavio da je tačno da su iz Evropske narodne partije bili protiv toga da Evropski parlament raspravlja o izborima u Srbiji, ali na kraju nisu mogli da odole pritisku činjenica.

„Vladimir Bilčik je na kraju morao da prizna postojanje mnogih nepravilnosti“, rekao je Šider, koji je bio posmatrač na izborima u Srbiji.

On je ocenio i da su premijerka Ana Brnabić i predsednik Aleksandar Vučić napravli veliku grešku time što su počeli da napadaju posmatrače iz EU.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare