Foto: Milan Ljutovac

Pokret za preokret (PZP) saopštio je danas da ima saznanja i svedočenje stanovnika Bačkog Petrovca da je ambasador u Slovačkoj Aleksandar Nakić bio jedan od organizatora i direktnih izvršioca kupovine glasova na prethodnim izborima.

„Tražimo od policije i tužilaštva da hitno istraži te navode. Nakić je iz Kulpina, mesta u ovoj opštini, a osim Kulpina glasove je kupovao u Gložanu i Bačkom Petrovcu. Njegova fakultetska diploma i  Ekonomskog fakulteta u Banja Luci, koju navodi u biografiji,  je veoma sporna kao i njegove reference za mesto ambasadora. Jedan glas, u ovoj opštini, koje je većinski slovačke nacionalnosti   je plaćao 4.000 dinara“, navedeno je u saopštenju PZP.

Kako dalje navode, on je pored kupovine glasova nudio i pogodnosti oko nabavke poljoprivredne opreme, ali i pretio i ucenjivao.

„Glasove je kupovao i na prethodnim izborima 2022. godine, a isplate je tada vršio u svojoj kafane ‘Dane’, o čemu postoji i slika redova za isplatu. U međuvremenu je kafanu zatvorio i glasovi su plaćani na jednom od ćoškova, nedaleko od biračkog mesta“, poručuje se.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar