Kristofer Hil Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ambasador SAD Kristofer Hil objavio je poruku na X profilu Ambasade u kojoj ističe da se raduje saradnji sa Vladom Srbije. On se osvrnuo na izbore koji su održani , rekavši da su oni "test za demokratiju", da Srbija trebalo da reši sa stranim posmatračima "manjkavosti" koje su viđene tokom izbornog procesa. Dodaje da se nada da će sve sa izborima biti gotovo i da ćemo uskoro moći svi da "odmorimo i uživamo tokom novogodišnjih i božićnih praznika".

„Ovo naravno uključuje regionalna pitanja, ali i želja Srbije da u potpunosti postane deo porodice Zapadnih naroda“, poručio je Hil na Iksu.

Dodao je da postoji mnogo stvari koje Srbija mora da postigne da bi bila spremna za ovo putovanje, a jedna od njih je vladavina prava.

Kako je kazao Hil, izbori su „stres test“ za demokratiju i to važi za svaku zemlju.

PROČITAJTE JOŠ...

Prema njegovim rečima, međunarodni posmatrači koji su bili u Srbiji otkrili su više „manjkavosti“ u vezi ovih izbora, i važno je da Srbija radi sa posmatračima da reši ova pitanja.

Hil je kazao i da je potrebno da zemlja ima „jednu vrstu otpornosti“, da može se „povrati iz ovih trenutaka“ nakon izbora, kada učesnici „nisu veoma zadovoljni jedni drugima“, i istakao da Srbija treba da ova pitanja reši kroz institucije.

Ambasador SAD je na kraju izrazio i nadanje da ćemo svi, nakon svega, moći da „odmorimo“ sa svojim porodicama i da uživamo u novogodišnjim i božićnim praznicima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare