Član Gradske izborne komisije (GIK) Zoran Alimipić izjavio je za N1 da je zakon jasan i da Vlada Srbije mora da imenuje novi privremeni organ u Beogradu.

Alimpić je rekao da naprednjaci imaju nameru da postojeći privremeni organ do novih izbora nastavi da upravlja Beogradom, ali da to nije zakonito.

„Zakon o lokalnoj samoupravi o ovome je jasan. Ako se posle sprovedenih izbora ne konstituiše Skupština, Vlada imanuje privremeni organ, vodeći računa o sastavu izabrane skupštine“, rekao je Alimpić za N1. 

PROČITAJTE JOŠ:

„Mora se poštovati volja građana“, naglasio je on i dodao da bi, u skladu sa tim, novi privremeni organ trebalo da ima dva člana iz, kako je rekao „koalicije Vučić- Šešelj“, dva iz „Srbija protiv nasilja“ i jednog člana iz koalicije NADA.

„Ako to izbegnu, u startu su prekršili zakon“, rekao je Alimpić i još jednom podvukao da novi privremeni organ mora da se imenuje ako se ne konstituiše skupština.

Istakao je i da je Vlada to trebalo da uradi odmah posle 3. marta.

„Čim je istekao taj dan kada je Skupština trebalo da izabere predsednika, umesto te skupštine vlada treba da imenuje privremeni organ. Prethodni izbori su prethodni izbori i to više ne važi“, kaže.

Istakao je i da sadašnji privremeni organ zloupotrebljava položaj i koristi to za razne koruptivne poslove – prodaju Laste i davanje linija koje drži GSP privatnicima, davanje lokacija gde su zelene površine za gradnju stambenih zgrada…

Opširnije čitajte na N1.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar