Predsednik Narodnog pokreta Miroslav Aleksić rekao je tokom razgovora za TV N1 da vlast nije pokazala na današnjem sastanku volju da lokalni i beogradski izbori budu spojeni.

„Nema nekog napretka velikog. Vlast nije pokazala želju da se postigne dogovor da svi izbori budu spojeni i da ključne preporuke budu primenjene što se tiče biračkog spiska i da se napravi dogovor o medijima. Oni su osmislili sastanak da mi danas govorimo o preporukama koje jesu deo ODIHR preporuka, ali suštinski ne znače ništa“, rekao je Miroslav Aleksić i dodao:

Zdravko Ponoš, Miroslav Aleksić i Marinika Tepić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

„Oni stvaraju privid da se o nečemu razgovara. Nismo znali da će pozvati na sastanak predstavnike stranih ambasada. Mislim da će se sastanak završiti vrlo brzo i ne verujem da ćemo postići dogovor. Nema razumevanja za zahteve opozicije“, poručio je Aleksić.

Na dnevnom redu današnjeg sastanak bio je predlog izmena Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, Zakona o sprečavanju korupcije, Zakona o izboru narodnih poslanika, Zakona o lokalnim izborima i Zakona o ustavnom sudu, koje će omogućiti usvajanje sedam od 25 poslednjih preporuka ODIHR-a.

Izmene zakona pripremila je Radna grupa Vlade Srbije za saradnju sa OEBS-om i ODIHR-om, a deo opozicije vidi problem što su te izmene predložene nekoliko dana nakon što su raspisani novi beogradski izbori za 2. jun.

Sastanku nisu prisustvovali Ekološki ustanak i članovi koalicije NADA.

Sve informacije pratite u blogu uživo na Nova.RS.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare