Miroslav Aleksić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić izjavio je da unutarstranački odnosi, poput njegovog napuštanja Narodne stranke i dešavanja u stranci Zajedno, ili odnosi unutar bloka stranaka koje tehnički organizuju proteste "Srbija protiv nasilja", ne utiču na formiranje šireg bloka za vanredne parlamentarne izbore, čije održavanje traži do kraja godine.

Aleksić je za današnje izdanje lista Danas kazao da je jedna lista stranaka koje organizuju proteste „svakim danom sve realnija“ i dodao da očekuje da uskoro izađu pred građane sa jasnim stavim i jasnom platformom.

PROČITAJTE JOŠ

„Voleo bih da se tom bloku u narednom periodu pridruže još neke organizacije, pojedinci, ugledni članovi našeg društva i vidim da postoji velika mogućnost za to. Ništa što se van toga radi neće ugroziti veliki blok kojem težimo“, ocenio je on.

Govoreći o zahtevu opozicije upućenom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, u kom su zatražili da vanredni beogradski i parlamentarni izbori budu „raspisani“ do kraja godine, Aleksić je naglasio da opozicija traži da izbori budu održani do kraja godine, a da Vučić „igrom reči pokušava da pobegne od toga“.

„Mi smo mnogo puta rekli na konferencijama, ali i na papiru smo jasno rekli, u zadnjem pasusu, da tražimo da se održe do kraja godine izbori. Ponavljamo svakog dana da tražimo izbore do kraja godine. Meni se čini da on pokazuje slabost“, ocenio je Aleksić.

Prema njegovim rečima, krajnji rok za raspisivanje parlamentarnih izbora je novembar, zbog čega opozicija „neće sedeti skrštenih ruku i pustiti ga da beži kao kukavica“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar