Miroslav Miki Aleksić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) i poslanik Miroslav Aleksić ocenio je danas da je fizički napad na novinara Vuka Cvijića ozbiljno krivično delo i još jedan dokaz eskalacije nasilja i odumiranja demokratije i pravde u Srbiji i mora biti adekvatno sankcionisan.

Nasilje se, nažalost, uvuklo u sve pore društva i jasan je pokazatelj u kakvoj državi živimo. Da li svaki put kada iznesemo svoje mišljenje u kome se kritikuju vlast i režim rizikujemo da budemo napadnuti, da nam se preti i udara na porodicu, upitao je Aleksić.

Aleksić navodi da niko u Srbiji danas nije bezbedan, a nasilje eskalira svakog dana i svaki put je sve gore i brutalnije, navodi se u saopštenju.

Pre dva dana maloletnici su u parku ubili Đorđa Mijatovića, brata potpredsednika vlade BiH. Pre šest meseci, u istom parku maloletnici istih godina i inicijala prebili su štanglama doktora Kajtazija i njegova dva sina. Tada, kao i svih godina unazad, Aleksandar Vučić i vlast su lagali da će počinioci biti kažnjeni, a da je Beograd bezbedan, poručio je Aleksić.

Nasilje i napadi na novinare, ali i na bilo kog građanina Srbije, ne smeju da se tolerišu i napadači moraju biti procesuirani ma ko da stoji iza njih, pa i sam predsednik. Iskreno se nadam da će institucije reagovati i da će počinilac ovog gnusnog napada odgovarati po zakonu za svoju bahatost i agresiju, poručio je Aleksić.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare