Miroslav Aleksić i Aleksandar Vučić Foto: Ivan Dininć/Nova/TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Miroslav Aleksić odgovorio je večeras predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i tom prilikom mu je naveo da je tema njegovog obraćanja bilo nameštanje izbora u Gvineji, a ne Papua Novoj Gvineji, kako je naveo Vučić odmah nakon Aleksićeve konferencije za novinare.

„Inače, predsednik koji me nazvao idiotom, za početak treba da zna da se ne radi o Papua Novoj Gvineji, već o Gvineji… To nisu iste države“, naveo je Miroslav Aleksić na mreži Iks.

„U ovoj prvoj koju pominje, došlo je do građanskog rata zbog Rio Tinta u kome je stradalo 20.000 ljudi, ali to nije bila tema mog obraćanja. Što se tiče verodostojnosti informacija koje sam izneo, možete se informisati na sajtu Svetske banke ili da se obratite USA, UK i Australiji koji su sproveli istragu, ako mislite da lažu“. dodao je Aleksić.

On je podelio i link na kom se nalazi tekst „Kako Rio Tinto posluje u svetu i namešta izbore“ i tom prilikom je naveo da je to za predsednika Srbije i predsednicu Skupštine Srbije Anu Brnabić pošto su rekli „da ne znaju ništa o ovom slučaju i kako Rio Tinto radi po svetu“.

Podsetimo, Miroslav Aleksić je na današnjoj konferenciji za novinare izneo da je „kompanija Rio Tinto učestvovala u nameštanju izbora u Gvineji kako bi došla u posed rezervi gvožđa i to je dokazano nakon sprovedenih istraga“.

„Način na koji Rio Tintio radi širom sveta dovodi do zaključka da se može postaviti pitanje šta se krije iza želje i ambicije vlasti u Srbiji i stranih kapitalista da se čerupaju rudna bogatstva Srbije“, istakao je Aleksić.

Odmah nakon Aleksićeve konferencije reagovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Nekim političarima kao da je posle kovida nešto u glavi krcnulo… Čuj, kaže Papua Nova Gvineja i održava konferenciju za novinare tim povodom. I ne čudi me kako su se završavale škole i jedva prolazili na popravnim ispitima“, kazao je tom prilikom Vučić.

„Šta da radite, rekao sam već jedanput: ‘Što je tikva praznija, to je bezobraznija'“, dodao je još predsednik Srbije.

Pored Vučića, reagovala je i predsednica Skupštine Ana Brnabić koja je navela da nema saznanja o „korupcionaškim aferama“ koje je u vezi sa kompanijom Rio Tinto izneo poslanik Miroslav Aleksić.

***

BONUS VIDEO – Miroslav Aleksić o poslovanju kompanije Rio Tinto

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare