Lider Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić izjavio je da će se svim silama boriti da izbori budu održani do kraja godine, i da je opozicija spremna da se ujedini jer ima mnogo više stvari koje ih spajaju, nego što ih razdvajaju.

Aleksić je gostujući u emisiji „Pravi ugao“ na RTV naveo da do sada nije izlazio da govori na protestima „Srbija protiv nasilja“ jer je dogovor bio da se građanima obraćaju žrtve režima, ali da se sada ulazi u kampanju i da će se političari predstavljati građanima.

„Svi mi znamo šta je parizer, a šta su tašne predsednikovih savetnica od pet ili šest hiljada evra, ali ne možemo samo da kritikujemo, već moramo da predstavimo građanima šta će biti bolje“, rekao je Aleksić.

Na pitanje zašto je opozicija prvo bila protiv izbora a sada ih traži, Aleksić je rekao da su se organizatori protesta nadali da će Aleksandar Vučić i njegova vlast pokazati trunku odgovornosti, ali da je on pokazao da nije predsednik svih građana.

Aleksić je najavio da će Narodni pokret uskoro biti registrovan i da će biti predstavljen program, da se taj pokret nalazi „na desnom centru“, da ne podržava „Francusko-nemački plan“ niti bilo koji prema kojem Kosovo dobija članstvo u UN.

„Nisam promenio stav ni kada je reč o sankcijama Rusiji, mislim da niko od Srbije to više i ne traži. Mi moramo da mislimo o svojim interesima, šta dobija Srbija ako uvede sankcije Rusiji. Mi želimo da se prvo reformišu mediji, kazni korupcija, uredi zdravstvo i obrazovanje, sve je to mnogo bitnije nego da se uskladimo sa EU u drugim stvarima“, rekao je Aleksić.

Dodao je i da ne vidi Srbiju kao rudarsku zemlju niti da građani nemaju interes od toga da Rio Tinto iskopava litijum.

Aleksić je takođe rekao da je u planu njegove stranke kad dođe na vlast da se ispita poreklo imovine svih predsednika sudova i tužilaštava, kao i da će biti oformljen specijalni sud za borbu protiv korupcije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare