Slavica Radovanović, narodna poslanica iz redova Narodnog pokreta Srbije i pukovnica policije u penzii rekla je da se vozilo Mercedes BRABUS, za koje je predsednik NPS Miroslav Aleksić rekao da je službeno vozilo Aleksandra Vulina, nalazi u garaži SIV-a 1 i da ga aktuelni potpredsednik Vlade Srbije koristi.

Sve informacije sa današnje sednice Skupštine pratite na našem BLOGU UŽIVO.

Nakon govora Miroslava Aleksića i šokantnog otkrića da je potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin saučesnik u bekstvu ruskog krijumčara oružja, te da vozi luksuzni Mercedes BRABUS G klase, Skupština Srbije postala je poprište velike rasprave. Vulin je ubrzo reagovao i rekao kako je reč o automobilu koji je policija zaplenila, da se potom za reč javila pukovnica policije u penziji i narodna poslanica Slavica Radovanović koja je objasnila da nije reč o zaplenjenom, već o službenom automobilu.

PROČITAJTE JOŠ...

„Zaista želim da objasnim kako su se ovako skupa vozila našla u garažama SIV-a 1, tamo gde se nalaze vozila funkcionera. Rekli ste da sud oduzima vozila, ne oduzima sud, već MUP u pretkrivičnom postupku, kao i sve druge predmete koji mogu biti dokazi u krivičnom postupku i izdaje potvrdu o privremeno oduzetim predmetima. Nakon podizanja optužnice, sud postupa u krivičnom postupku i donosi odluku da li će se predmeti trajno oduzeti ili vratiti njihovom vlasniku. Vi to, naravno, niste imali gde i da naučite, jer na školama gde ste vi kupili preko noći diplomu se takvi predmeti ne predaju“, rekla je Radovanović.

Ona je potom dodala se pomenta vozila nalaze u garaži SIV-a 1, gde su, kako je rekla, vozila funkcionera.

„Vozila koja oduzima MUP se nalaze na posebnim mestima i zaštićena. Prema tome, ovde ste izneli niz laži. Ovo vozilo upravo vozi vas i vi ga koristite. Sramota je da vozilo koje košta 500.000 evra vi vozite, a da niste uzeli u obzir inicijativu Automskog ženskog centra da se dodele sredstva deci čije su majke žrtve femicida“, naglasila je Radovanović.

BONUS VIDEO: O ženama u Skupštini Srbije: Sarkastični Vulin, Brnabić koja voli žene i opomenuti Ponoš 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare