Ekološki aktivista iz Vranja Dragan Antić; Foto: Privatna arhiva/Facebook

Odbornik Ekološkog ustanka u Vranju i aktivista Dragan Antić, koji je priveden danas, osumnjičen je za krivično delo "pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja", izjavio je njegov advokat Igor Zlatković, takođe odbornik u Skupštini grada Vranja.

Zlatković je za portal InfoVranjske rekao da nadležni nisu saopštili šta se Antiću konkretno stavlja na teret i kojim radnjama je eventualno izvršio krivično delo za koje je osumnjičen.

Prema rečima Zlatkovića, Antić je priveden na informativni razgovor protivzakonito.

„Privođenje je izvršeno bez uručivanja poziva od strana policije i protivno Zakonu o krivičnom postupku, imajući u vidu da je priveden u svojstvu građanina“, rekao je Zlatković.

Zastrašivanje građana

Po nalogu Višeg suda u Beogradu obavljen je pretres stana Antića, a prema rečima Zlatkovića, nikakvi predmeti niti tragovi krivičnog dela koje mu se stavlja na teret nisu pronađeni.

Zlatković je ocenio da je takvo postupanje zapravo zastrašivanje građana u njihovoj borbi protiv kopanja litijuma u Srbiji.

Pored Zlatkovića, pretresu Antićevog stana prisustvovao je i narodni poslanik iz Vranja Slobodan Petrović.

Ćuta: Isto se dešava i sa još jednim aktivistom u Vrbasu

Lider „Ekološkog ustanka“ Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je da se ovo isto dešava sa još jednim aktivistom u Vrbasu, prenosi N1.

„To se isto dešava trenutno i sa još jednim našim aktivistom Zoranom Tešićem u Vrbasu, koji je takođe u pritvoru pod istom optužbom“, naveo je Jovanović.

***

BONUS VIDEO – Aktivista posle hapšenja na protestu: „Što imperija više pada, metode su joj sve luđe“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare