Ivan Ninić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Advokat Ivan Ninić, branilac studenta Dimitrja Popovskog, koji je uhapšen nakon protesta ispred Skupštine Beograda, naveo je da su za sada postignuta dva sporazuma o priznanju (uzrast: 67 i 18 godina), a da će se ukupna statistika znati kada tužilaštvo to saopšti.

„Predlozi tužilaštva za pritvor se i dalje razmatraju i to traje danas od 16h, sporo ide, puno je privedenih, jer suštinski se tek sada analizira sadržina snimaka, da bi pokušali da opravdaju pritvor. Najmanje četvoro ljudi ide kući definitivno….“, napisao je Ninić na društvenoj mreži X.

Ninić je ranije za N1 rekao da se njegov branjenik tereti da je bacio jednu kamenu kocku u pravcu Skupstine grada. On je nisu priloženi dokazi za to, a da se kao vreme navodi se 17 časova kada skup nije ni počeo.

PROČITAJTE JOŠ

„Sama kvalifikacija dela kod mog branjenika, a i kod ostalih, je gruba, nepravilna i takvom kvalifikacijom se veštački zasniva nadležnost Višeg javnog tužilaštva, stvaraju se uslovi da VJT postupa u ovim predmetima i da politički kanališe postupak u skladu sa signalima koje je dao predsednik Republike i očekivanjima koje je na konferenciji za medije izneo kada je jasno nagovestio da sve što se dešavalo ispred Skupštine grada je veliki izazov za ljude u pravosuđu, za razliku od nekih slučajeva gde su štetne posledice bile neuporedivo veće, gde su ljudski životi izgubljeni“, rekao je Ninić za N1.

Ninić je dodao da se u slučaju studenata može govoriti eventualno u domenu prekršaja za javni red i mir jer ništa od ozbiljnijih dokaza nije dokumentovano.

****

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare