Ilustracija Foto: Goran Srdanov/Nova.rs, Shutterstock

Somborac Stefan J. (24) uhapšen je zbog sumnje da je izvršio silovanje nad devojkom (21) u noći između 20. i 21. jula u blizini Novog groblja. Žitelji ovog dela grada danima žive u panici jer ne mogu da poveruju da je neko bio spreman da napadne devojku i zada joj traumu za ceo život.

„Pričao sam sa komšijama kad sam čuo to na vestima. Mi nismo znali da se to dogodilo ovde kod nas, ne znamo ni u kojoj zgradi. Dugačka je ovo ulica“, kaže nam jedan od žitelja.

Prema njegovim rečima, u ovom delu grada ima dosta mladih, pogotovo jer se u neposrednoj blizini nalazi i srednja škola.

„Kako da ne budem uznemiren kad znam da imam ćerku koja je mogla da bude na mestu te devojke. Strašno je to što se dogodilo. Manijak je šetao ulicom i napao devojku koja sigurno nije mogla da se odbrani od njega. On je predator“, kaže naš sagovornik.

Presreo devojku na ulici

Osumnjičeni je, da podsetimo, kobne večeri oko 4 i 50 ujutru presreo devojku koja se vraćala iz provoda i napao je na ulici. Policija je odmah obaveštena, devojka je detaljno opisala napadača, a kao dokaz izolovan je njegov DNK trag sa tela devojke.

Ilustracija Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Osumnjičenom se naredbom o sprovođenju istrage na teret stavlja krivično delo Silovanje, kao i Neovlašćeno držanje opojnih droga, pošto je kod njega prilikom hapšenja pronađena manja količina marihuane.

„Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva jer nema prijavljeno prebivalište, kao i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu“, saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Žrtva došla kod rođake

Oštećena devojka nije iz Beograda i ona je došla u posetu kod rođake.

„Kobne večeri je izašla sa društvom i vraćala se kući kad je, u blizini Novog groblja, napadnuta od strane osumnjičenog mladića“, podseća naš izvor.

Ona je napadnuta kod stambenih zgrada gde imaju i sigurnosne kamere odakle se proveravaju i snimci.

„Komšije su čule da se nešto dešava i nekolicina njih je pozvala policiju, a kasnije su dali i izjave o samom događaju iako nisu videli šta se tačno dogodilo“, kaže izvor.

VIDEO: Akcija MUP – zaplena marihuane i hapšenje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare